Bragende kapflyvninger.

Der var blæs på, og det gav nogle fremragende flyvninger. De brede slip var i allerhøjeste grad med til at præge flyvningerne i positiv retning specielt nok i Region Syd. Der var solidt arbejde til duerne, hvor kun de bedste på dagen kunne ligge med i front. Der var udskilning i små flokke, som når cykelrytterne forcerer et højt og stejlt bjerg i Tour De France. Det var virkelig flot kapflyvning. De fleste af topslagene i sektionernes gode hjørner i denne vind, gjorde det færdigt. Der var dog undtagelser, og dem betegner jeg som de store vindere.

Helt i særklasse ser jeg det vestligste slag i vores sektion, Meldgaard & Jeppesen, der bliver henholdsvis 11 og 2 og med flere duer pænt fremme. Weekendens rose kan ikke undgå at havne hos dem, Tillykke med det Henrik og Dino. Specielt fra Stendal var der mange spændende resultater i alle sektionerne i regionen. Stendal har været uheldig i en del år med sin sydøstlige beliggenhed i østlig vind. Det gav nogle meget forvredne resultater, men i lørdags kom den virkning, som vel var tilsigtet med denne flyvning. Duerne havde næsten modvind. Det var helt klart den flotteste flyvning endnu i år, og den bliver svær at overgå.

Et helt specielt flot resultat finder jeg i sektion 33 fra Hannover, hvor det lykkedes for Jørgen Dalgaard at blive sektionsvinder. Han har sit slag i Vejles vestlige bydel og burde ikke kunne vinde den flyvning, men det er så også det, der gør det så flot.

Tom Hansen viser sin klasse, ved at vinde begge flyvninger på Fyn. Det samme gør Per Thomsen i sektion 41. Suveræne resultater. I sektion 42 ser det ud til, at Yrsa & Villy er i gang med en stor sæson.

Region Nord havde også hårde flyvninger fra Heide og Altona, men det ser ud til, at duerne alligevel er kommet pænt tæt, om end vesterhavsduerne naturligvis ikke helt kan holde farten.

Rent lokalt i Kolding ser vi igen Kaj & Michael med meget stærke resultater. I vor forening havde vi en strålende oplevelse på Hannoverflyvningen, da de to første duer landede hos vort helt nye medlem, Kaj Jeppesen, der i år flyver med gamle duer for første gang nogen sinde, så en lille helt lokal rose til dig Kaj.

Hos os i Viuf var det en ret så forvirrende dag, ikke på grund af duerne, men vort sms indberetningssystem.

Jeg havde ellers om morgenen haft fint held med at tilkoble mobiltelefonen, så der blev meldt ok. i terminalen. Vores sektionsduer fra Soltau kom imidlertid fortløbende mellem DdB-duerne. På vores bærbare computer i køkkenet havde jeg set hastighederne i det sydlige og vi kunne ikke holde fart, men da den første ankommer synes jeg nok, det med et for stort tab af hastighed, så jeg fortsatte med at nyde duernes flotte afslutninger. På et tidspunkt kommer Bodil ud, hun var stærkt optaget af at passe vort barnebarn, men kunne da se på den bærbare, at vi ikke havde fået duer hjem, selv om der var kommet en del til Kolding. Så opdagede jeg, at mobiltelefonen ganske enkelt var gået helt ud. Jeg kunne lige nå at starte op på ny, og det gik igen fint og vores åbne sektionsduer blev sendt videre til resultatlisterne. Så regnede jeg med, at det var i orden til Stendal, men det samme skete igen. Denne gang var jeg imidlertid forberedt på muligheden, så jeg hurtigt kunne indberette de tre første manuelt. Jeg prøvede igen at starte systemet op, og det virkede igen ok., men de sidste duer om eftermiddagen blev dog ikke sendt videre.

Det ødelagde lige lidt af en ellers flot kapflyvningsdag.  På Hannover var det overladt til vores enkemænd med forstærkning af 485. Hun svigtede bare for anden gang i år, og hannerne kunne ikke holde fronten. Det kom ikke bag på mig. De par stykker af dem, der normalt ligger i front er slet ikke kommet i gang endnu, så det var næsten naturligt, at det var mine lang og landsflyvere, der kom først, men bare lidt for sent. Vi mangler sådan støtten fra nogle gode ét-års. Helt anderledes kapflyvning leverede enkehunnerne fra Stendal. Selv om de manglede nogle minutter i at være med helt i front, så kom de dog rimelig tæt med placeringer som 24,26 og 30 i sektionen. Det var ”395”, ”miss Taranta” og 379, vores i øjeblikket formstærke hunner.

Nu er duerne virkelig blevet varmet op, så lad os håbe, at de får godt flyvevejr igen på lørdag.

HJ.