Hvorfor, hvorfor?

HB har haft møde i den weekend, hvor finalen var i Aabenraa, og vi har endnu ikke set et referat på hjemmesiden. Det betyder, at mange rygter svirrer i luften.

Jeg har opfanget ét af dem, og det går ud på, at man overvejer at lade sektionerne stå for de korte mellemdistanceflyvninger, og så selv tage de lidt længere og så langflyvningerne. Tja! Det er måske ikke så ueffent. Jeg ville da sætte pris på, at mine duer i starten af sæsonen ikke sidder længere tid i kurvene end højst nødvendigt. Det ville sektionerne kunne klare. Det kan DdB naturligvis også, hvis viljen er til det. Jeg havde håbet, at der blandt rygterne var en vilje til at bruge weekendsdagene fredag, lørdag og søndag lidt mere afpasset vejret, men måske er ikke alt sluppet ud endnu. Jeg har også hørt, at man vil afholde regionsmøder i år. Det er ikke efter vedtagne regler, så jeg håber så, at det bliver med deltagelse af sektionsbestyrelser. Formanden har ingen chancer for at konkludere bare nogenlunde ud fra åbne møder, slet ikke i syd.

Så til duerne og dagligdagen. Vores duer har kun været ude af slaget så længe, de opholder sig i luften. Vi kunne fristes til at give dem lidt mere fritid her efter sæsonen. Det gør vi ikke, men holder os til reglerne for udflyvning. Vores have er invaderet af dræbersneglen, som slæber en masse kolibakterier med. De lægger mange æg i øjeblikket, og dem vil duerne godt æde. Der er også store chancer for, at vores have vil blive opdaget af spurvehøgen, hvis der løber duer rundt der.

Det kræver så også, at man skal give duerne alle de salte og mineraler, som de ellers vil finde i naturen. Til den løsning bruger vi mineralblandingen ”All in One” fra Meldgaard Engros. Duerne er i øvrigt meget vilde med den. Vi har to hold unger, som bliver lukket ud om morgenen hver for sig. De er vant til at drøne ind, når de ikke vil flyve mere. Det bliver ikke til ret meget mere end 10 min’s flyvning, men det er også godt nok, når de nu er i gang med fældningen. De gamle, som ligger på gipsæg, får derefter deres flyvetur. De flyver lidt mere end ungerne. De er heller ikke så pisket på foderet, som ungerne er, der kun får korn én gang om dagen. Vi har opbrugt vores restkorn fra sommeren og gået over til fældeblandingen ”Mutine” en plusblanding fra Versele Laga. Vi fodrer lidt ekstra med hamp. I drikkevandet bruger vi en slant husholdningseddike til 10 liter vand.

Til sidst vil jeg minde om, at man dagligt holder øje med hver én af duerne, så man kan opfange, hvis der bliver problemer af én eller anden art. En omgående behandling kan redde meget.

HJ.