Vestjysk Efterårs Træf i Vinderup.

Efter en vellykket  Festival i Kolding går turen så næste lørdag til Vinderup ved Holstebro. Jeg har været der flere gange, og det er meget hyggeligt. Jeg forventer meget af et foredrag med L&M Sørensen efter deres fremragende sæson. Til sidst er der også her en fremragende auktion med superunger fra Meldgaard & Jeppesen. Der er i øjeblikket preauktion på M&C, hvor man kan se nogle flotte duer efter stjerneduerne i Aabenraa. Jeg glæder mig til dagen i Vinderup.

Mine avlsduer forlod os så i lørdags, og det har allerede gjort det hele mere overskueligt. Vores flyveduer har gået sammen hele efteråret, og jeg har benyttet tiden til at indsætte de kommende ét års. Det er altid lettere at indsætte en ny han, når de andre er optaget af deres egen rede med hunnen. De tre sidste blev sat ind i reden i går, og det gik helt fremragende. De andre i slaget var lukket inde i rederne, og de tre nye nyd at indtage en rede, hvor de kunne brøle lidt i redeskålen. Da de andre igen kom ud om aftenen, så koncentrerede de sig ikke om de nye i nævneværdig grad, og det går stadig gevaldigt. I slutningen af ugen vil jeg skille duerne ad. Der er faktisk ikke faldet æg i rederne den sidste måned, og de har fældet fint.

Jeg fodrer kun én gang om dagen med fældeblandingen MUTINE PLUS, og MASTER BLACK EKSKLUSIV. Det er en ny blanding fra Meldgaard a/s, som kan bruges om sommeren, som en slags dynamittilskud, men jeg har altså også brugt den her i fældetiden, og med succes , synes jeg. I vandet har de for det meste fået tilsat en slat husholdningseddike, og med mellemrum SEDOCHOL og PROBACK 1000 fra Brockham.

De har naturligvis også været i bad jævnligt, og det foregår i sputnikken. De er ikke ude i det fri.

HJ.