A. Saarlos & Zn.,Klaasvaal, Holland.

Et helt ukendt navn for mig, –  blev det det bedste besøg for mig. Det hele her gjorde et stort indtryk. Manden, slagene og ikke mindst duerne.

Han var, som mange andre, startet som dreng med at flyve de kortere flyvninger, hvilket han gjorde rigtig godt. Så kom faderen med, da han var færdig som fodboldspiller. Hele familien deltog også. Han havde fået interesse for de lange flyvninger, specielt de, der slippes om morgenen, og som kommer hjem sent på aftenen. De første, han indkøbte,  var Jan Arden duer i kryds med duer fra Gebr. Hagens. Med dem blev han allerede nationalvinder i 1995, men han besøgte også Noöl Peiren, hvor han købte nogle duer. Med disse på slaget gik det bedre og bedre, så derfor købte han flere duer fra dette slag, så det i dag hovedsageligt er dem, han arbejder med. Det er tavlede og hovedsagelig blå duer, der befolker slagene.

Under interviewet fortalte han, at han de sidste 10 år har haft et slag med lesbiske hunner. De finder hurtigt hinanden og flyver med 4 æg i reden. De ruger i en måned, og er med på næsten alle de lange flyvninger. Han mener, det er bedre end naturligt system, specielt fordi de ikke generes af en til tider hårdt drivende han, som i øvrigt skaber stort spektakel på slaget. Én af disse hunner var blevet nr. 4 på én af nationalflyvningerne i sommer. Det system har jeg tit haft i tankerne, men ikke fået det realiseret.

Her ser vi så manden, der nok er den stærkeste i Holland på langflyvninger og maraton.

Også her en voliere foran slaget, med soleplade på gulvet. Vi står 55 A/U lige foran volieren, men duerne soler trygt videre. Det vidner om, at hele familien bevæger sig blandt eller foran duerne og gør dem trygge.

Her har jeg åbnet en dør, og de forbliver rolige, og hvor ser de flotte ud. De er i orden. Han kører i sæsonen til en dyrlæge i Belgien hver måned. Hvis han mener, det er nødvendigt med medicin, så får de det. Det har ikke været nødvendigt i de sidste 7 år, men i år måtte han ty til at bruge lidt. Det har været vanskeligt i år, også i Holland.

Vi fik mange af hans topflyvere i hånden, og de var rigtig gode, skulle jeg hilse at sige. Hans krav til duernes bygning var basseret på en god, blød muskulatur og lange tynde slagfjer. Det havde de også, alle tophannerne.

Han var i gang med at bygge et nyt flyveslag nede for enden. Det skal være et murestensslag. Han vil prøve at styre varmen i slaget lidt bedre om sommeren. Vi spurgte, om ikke det kunne forringe hans meget flotte resultater. Jo, men han havde en anelse om, at de kunne bedres. Det bliver spændende at høre om til næste år. En opgave M&C må klare.

Der var opstillet bure, hvor vi kunne købe senunger for 1500  kr. Der blev købt en del her, måske burde de være købt alle. Her ser vi Bente meget betænkelig, for en nordmand er ved at nappe den, hun havde tænkt sig.

Vi tager afsked med Bert Saarloos og hans yndige kone, som også deltager i arbejdet med duerne.

NB. Jeg får ikke tid til at skrive de to sidste artikler i denne uge. Jeg må bruge de sidste par dage, inden auktionen på lørdag, med at pudse duerne op. Jeg minder også om, at vi på lørdag kan høre en masse godt fra den danske topper på maraton og langflyvninger: Anders Brøbech.

Vel mødt til en super dag i Kolding.

HJ.