Åh! Ja! Så blev man 75.

Jeg er også kommet med på facebook, og der fik jeg rigtig mange fødselsdagshilsener. Det var en oplevelse, og jeg vil her sige mange tak for dem.

Mens jeg sad og solede på terrassen på Gran Canaria, lykkedes det mig at byde højst på en due fra Huub Hermans.” Son of red Eye” hedder den. Faderen er avlet på to ”topper” fra Pieter Veenstra: ”Mr. Blue” og ”Prima Donna”. De, der kender til disse duer ved, hvor flot en afstamning det er. Moderen er én af de seks teletext – duer, som Huub Hermans har avlet på sit super avlspar ”TT Couple”.  Det tager lidt tid, at få duerne hjem fra udlandet i øjeblikket, men i torsdags kom han, og han er virkelig hel perfekt, en super bb. han med et rødt øje.

Jeg har efterhånden fået hold i en del duer fra Huub Hermans. Jeg købte tidligere i år en direkte søn på TT Couple. Det er en skøn han, som nu går nede hos Meldgaard & Jeppesen i parring med superavleren 2409 fra Filip Norman. Det kan næsten ikke undgå at blive en super konstellation.

Vores duer kom fint fra sammensætningen, og over halvdelen af flyveduerne fik 1. æg på 7. dag, og næsten resten dagen efter. Det var flot, men det bekræftede mig også i, at det var på tide at få hunnerne ind til hannerne. Jeg var dog en smule betænkelig med hensyn til æggenes befrugtning, og det gik også galt i to reder. De kunne så tage æggene for de par, jeg er fælles i nede hos Meldgaard & Jeppesen. 2409 og 2410 fra Filip Norman.

I tiden op til æglægningen har duerne hver dag fået hvidløgsolie med APF 90 pulver. Det er et produkt fra Brockamp, som indeholder meget dyrisk protein.  Jeg vil igen bruge det under ungernes opvækst. Jeg har ikke tidligere anvendt det produkt, men man skal jo ikke være bleg for at prøve nye biprodukter. Duerne er ikke ude i hele avlsperioden. Her hos os er det for farligt. Vi har en høg i nabohaven, hvor småfugle bliver fodret med frø hver dag. Ja, ja.

Jeg kikker altid ned til Pipaauktionerne. Ikke for at gøre køb, men bare af nysgerrighed. I øjeblikket er årets store auktion i gang. Gino Clicque sælger næsten alle sine duer, 405 stk. i alt. Vi var på besøg hos ham i efteråret med MVL bussen. Det var en stor oplevelse. Hele familien arbejder med hos duerne, og de brugte 10 timer om dagen hos duerne. Det er nok også nødvendigt for at få det til at svinge, og det har virkeligt været store resultater, der er kommet ud af det. De sælger ikke hele deres livsværk, men en stor del af den. Vi var dengang inde og håndtere flere af de avlsduer, som i øjeblikket handles for meget store beløb. Jeg skrev naturligvis en artikel efter besøget, og den kan i se ved at slå op på september måned.

Der er et kuld 2016 unger efter avlsduerne med, og mange af dem holder i øjeblikket priser, så det også er muligt at komme til for danske amatører. Prøv at kikke med, det er et meget interessant studie af duestammer mv.

NB. Billedet i hjørnet er “Gabriella” hos Gino Clicque

HJ.