Åh! Sikken morgenstund.

Hvor var det dejligt at vågne i morges. Frisk vind fra nordvest, dejlig klar himmel og ikke for varmt – rigtig “duevejr”. Efter et snerrende og elendigt vejr til kapflyvninger både lørdag og søndag, så blev man nærmest et helt nyt menneske i morges. Vores duer måtte da også af sted på 60 km. På trods af nærmest modvind fløj de over 1300 mpm. – Det skal de også gøre, hvis ellers de er i orden.

Noget andet er så, at vores duer generelt klarede sig rigtig godt i de dårlige vejrforhold i lørdags. Tydeligt, at nogle slag har nået et meget højt niveau i år. Jeg tænker ikke mindst på Team Eriksson, som igen i lørdags gjorde det virkeligt fremragende. Stort tillykke til dem. Michael Th. holder stadig fanen højt med den fremragende rødtavlede han, som blev nr. 2 i sektionen fra Antwerpen. M&C Hansen fortsætter en fremragende sæson. Chr. Mikkelsen støder jeg også på i toppen hver weekend, gode gamle Evald Jensen i Holstebro kan heller ikke stødes væk, og nok ikke mindst Meldgaard slagene i Aabenraa, som i lørdags kom tilbage med 4 x sektionsvindere. Jeg får ikke øje på alle, men derfor kan man jo godt nævne dem, man ser.

Antwerpen og Rouen blev, som forventet vanskelige. Sidstnævnte lige rigelig. Der er for få hjemme efter min smag. Antwerpen er ikke min kop te, men den i år hører vel til én af de bedre. Vores sektionsformand lavede et fornemt resultat som sektionsvinder – stort tillykke til dig Johnny Plath. Også Michael Hansen i vores forening fik sit gennembrud for i år som sektionsvinder fra Rouen og nr. 5 i landet. Også stort tillykke til dig Michael.

Så havde vi sektionsflyvning fra Garlstorf sammen med 055. Det blev en mærkværdig omgang, hvor vejret fik sat sit grimme fjæs ind i konkurrencen. Da duerne begyndte at komme i Sønderjylland,  så det virkeligt tilforladeligt ud. Medlemmerne fik flere duer på en gang og med rimelig god hastighed. Der er 60 km. fra Aabenraa og op til mig, så meget kan jo ske med vejret, og det skal jeg lige love for, det gjorde. Hele hyggen i haven blev totalt ødelagt. Bedst som duerne skulle nærme sig på sportsflyvningen blev der vindstille og himlen trådte frem i en uhyggelig blåsort farve, og regnen satte i. Endelig kom en due. Det var heldigvis “Bulck 2408”, som er helt lysrødbåndet. Han stod total i kontrast til baggrunden, men landede for først gang på vores hustag i følge med et par bb. formentlig Vejle duer. De var ikke i panik, men sad nærmest som stenstøtter. Lidt før havde jeg set nordjyske flokke komme drivende forbi i en formation noget nær svanernes og ikke med særligt meget fart. På mig virkede det, som om orienteringsknappen var blevet slukket hos disse duer. Min due havde tabt 40 mpm. op fra Aabenraa, og jeg kunne efterfølgende se, at de vejleduer, der var fortsat forbi mig tabte endnu mere. Jeg var rystet, for hvordan ville det gå med duerne fra Minden. Heldigvis kom de åbne duer mere friskt en halv time senere, og sportsduerne fra Minden kom også godt, hvorimod de åbne fra Minden havde langt større problemer.

En weekend, hvor man havde glædet sig til oplevelserne i haven, så synes jeg, den blev lidt for dramatisk, og jeg deltog endda ikke på Antwerpen og Rouen.

På sektionsflyvningerne deler jeg resultaterne op i områder, og heldigvis for det, så også de duer, der ydede en fin indsats på trods af det pludselige dårlige vejr på den sidste del af ruten, ellers ødelagde det for dem:

Sportsflyvningen:

Område 1 – 070.

 1. Team Meldgaard tre første.

Område 2 Kolding.

 1. Michael Th.
 2. Michael Th.
 3. Tommy & Henning.

Område 3 Vejle.

 1. Bente & Steen.
 2. John Madsen.
 3. Jørn Hedensted.

Åben flyvning:

Område 1

 1. Team Meldgaard 4 første.

Område 2

 1. Holger Wittke
 2. Holger Wittke
 3. Tommy & Henning.

Område 3

 1. Tommy Gydesen
 2. Jørn Hedensted
 3. Tommy Gydesen.

Sektionsvinder på begge flyvninger lå i område 1.

For os i Viuf haven fortsatte de fine resultater. Særligt var jeg glad for resultatet på Minden sport. “Super 2410” kan jo ikke bidrage med mere, men hans redesøster “2411” fortsætter med at toppe og blev nr. 7 i sektionen. “2409” ,en fætter, afløste “2410” og blev nr. 8 i sektionen.

Nu er vi desværre snart færdig for i år. Jeg kommer til at savne forventningerne og glæden ved at se duerne komme hjem om lørdagen, men også alt det arbejde, man kan få tiden fornøjet med, når vi midt i ugen forbereder vore duer.

HJ.