Årets sidste dag.

Vi har for længst skubbet den forløbne sæson i baggrunden, for at tænke frem mod den nye sæson, som jo egentlig er godt i gang med vinteravl, indkøb af nye duer, prøveparringer, sektionsgeneralforsamlinger osv.

Jeg kan imidlertid ikke helt slippe tankerne tilbage til sommerens flyvninger. Det gik så fremragende for os i 2015 med mange top es-duer og gode mesterskabsplaceringer. Vi havde duerne til en super god 2016 sæson. Måske forventede jeg for meget. Vi var dog i rigtig godt i gang med sæsonen med føring til sportsmesterskabet på mellemdistancen osv. Så røg vi ind i flyvningerne fra Münster og Osnabrück. Vi tabte ikke synderlig mange point, men vi manglede i alt 8 duer, som ellers var kommet rigtig godt i gang. De kom aldrig, og det hug i bestanden med 16 par, kom vi aldrig over resten af sæsonen, så vi nåede ikke det, som jeg havde håbet på. Forskellen på vores 2015 og 2016 sæson kom nok til at ligge i min egen forventning til styrke og kræfter til 2016 sæsonen. I 2015 havde vi mange helt unge duer, som blev fløjet mere forsigtigt. Vi har også sat mange unge ind på slaget til sæson 2017, så vi vil nok flyve lidt mere med omtanke og ikke vade ind i muligheder for store tab.

Vore prøveparringer er gået fint og er nogenlunde overstået. Jeg går og lurer på nogle par, hvor han og hun ikke var ovenud glad for hinanden. Jeg har nogle overskudshunner gående, så måske kunne det blive lidt bedre med én af dem. Vejret har været fremragende til at lege med disse ting, men nu lover de jo noget koldere vejr, og så er det ikke lige så let.

Vi har også skaffet lidt ledig plads i avlsslaget til nogle nye forsøg. Vi har købt to nye hanner fra Huub Hermans, men de er desværre ikke kommet til landet endnu. Det sinker lidt arbejdet.  Vi har haft meget held med de tillæg, vi har lavet på duer efter 1100/2409 hos Meldgaard & Jeppesen. Et superavlspar, som vi har lidt andel i. Jeg købte 2409 sammen med Henrik hos N&F Norman, det stærke Belgiske slag ved Vesterhavet.

På M & C er der i øjeblikket rigtig mange duer til salg. Der bydes ind imellem med ret høje beløb. Duer med duft af blod fra Gaby Vandenabeele er meget i vælten, selvfølgelig på grund af de store resultater, som mange har haft på disse duer. Jansen er jo gået på Museum, har jeg læst i Brevduen, så mon ikke GABYDUER er det nye navn i folkemunde.

Når jeg hører rundt omkring, så forstår man ikke, at folk har så mange penge at købe duer for. Dem kan jeg da trøste med, at langt hovedparten bliver købt til udlandet. Blandt de 600 unger i Dapirace blev kun 100 købt af danskere.

Heldigvis skulle vi få dagsordenen til Rep – mødet i DdB her i starten af januar, så når vi lige at få lidt stof at snakke om på de kommende møder i sektionerne. Vi skulle jo gerne være godt forberedt, inden vi mødes i Brædstrup.

Det er så sidste indlæg i år, og jeg vil benytte lejligheden til at ønske rigtig godt nytår til alle dem, der følger mig her på siden. Håber, I vil være med igen i det nye år.

HJ.