Afslutning i saftig vestenvind og regn.

Duerne kan generelt godt lide at flyve i vestenvind, og når de kun hindres af regnbyger hist og pist, så er det kun hastigheden, der kommer lidt ned. Det gik da fint med alle flyvningerne i lørdags, lige med undtagelse af landsflyvningen fra München.

Landsflyvningerne må efter min mening godt have en rimelig sværhedsgrad. Denne gang gik det dog over i stor sværhedsgrad. Jeg fulgte lidt med i vejrprognoserne for denne flyvning, og jeg kan ikke se, at den burde blive så vanskelig.

Derfor er det særligt flot af de duer, som gik igennem, og ikke mindst vinderen hos vores Landsformand. Erik har i mange år haft en stor interesse for landsflyvningerne, så derfor er det glædeligt, at det lykkedes for ham at komme helt til tops. Stort tillykke til dig.

Herefter fulgte Helle & Louis i Horsens, Team Ruskov i Sakskøbing, Søren Andersen i Nakskov og som nr. 5 Brdr. Brøbech i Skanderborg.

Mellemdistanceflyvningerne fra henholdsvis Altona og Hannover forløb vel planmæssigt. I syd var John Korsholm hurtigst på både sport og åben, og oven i købet med rigtig mange duer i top. I Region Nord var der sejre til Arne Porsmose, 086 på åben og Team Andersen 026 på Sport.

I øst var der sejre til Team Ruskov, Sakskøbing på åben og Jonas V. Madsen, Køge på sport.

Ungeflyvningerne havde følgende vindere: I syd Hans Chr. Pedersen 0209, i nord Bjarne & Kurt, 086 og i øst Flemming Nielsen 038.

I min tur rundt i landet for at finde superresultater til titlen ”Ugens Rose”, støder jeg på mange fine resultater. Rosen må i denne uge gå til Vestjylland, nærmere betegnet Helle & Jens i Holstebro. De vinder både åben og sport samt ungeflyvningen i sektion 62. På den åbne endda med de 7 første i sektionen. Meget flot og et stort tillykke til Jer to.

Jeg lægger mærke til Fam. Iversen i 025, der har de 8 første i sektionen fra Altona åben, og de har i øvrigt haft en rigtig supersæson. – På Fyn brillerer HC. Klitten igen med sejr på sportsflyvningen, og det er flot af Preben N. Jensen, som vinder åben med en hastighed der indikerer, at hans due er gået over sammen med John Korsholms. I 41 træffer jeg et nyt navn i front, Jørgen & Jens i 111.

På Sjælland lægger jeg igen mærke til Tuncer Sahin i 225. Stærk præstation på den åbne flyvning.

I min barndomsby, Vejle er der i 183 en flot sæson af Chr. Christensen og Jørn Hedensted. Sidstnævnte bor langt vest for alle andre i sektion 33, og har alligevel præsteret flotte resultater også i vestenvind. I 055 har Tommy Gydesen og Bente & Steen virkelig floreret.

I min nuværende by, Kolding har vi det meget svært. Vi kan slet ikke flyve op mod de meget stærke slag i sektionens sydlige ende. Specielt John Korsholm på Sydals, Johnny og Heinrich Plath på Broager og Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa har gjort det nærmest umuligt for os. Vi må nøjes med at kigge lokalt, og her har Arne Kjærgaard i 227 gjort det godt. Her til sidst har Kaj Jeppesen lavet flotte resultater, bl.a. sektionsvinder fra Mûnchen og unger fra Hannover.

I Viuf – haven måtte vi for engangs skyld stå i ly for regn og blæst fra vest. Til gengæld lavede vore duer nogle flotte landinger. På sportsflyvningen var der ikke noget at prale af, men på den åbne endnu en flot præstation af én af de ét-års hunner. Hun blev vinder i Kolding, men først nr. 27 i sektion. Lidt trøstesløs, og det hjælper ikke engang, at hun kunne have vundet i både sektion 33 og 34. Sådan har det set ud 5 andre gange i år. Vores unger var sat på fældning, og dem glæder vi os til at sætte ind på de tomme pladser i flyveslaget, hvor vi er i fuld gang med at gøre plads til dem.

Det var så sidste gang med resultater i denne sæson. Jeg takker alle de, der har læst med. Jeg håber, vi ses igen til næste år.

HJ.