Afslutning med stor sværhedsgrad.

Mellemdistanceflyvningerne var anderledes end normalt. Duerne virkede mere udpumpede ved hjemkomsten, end jeg synes, de burde være, og i Region Syd faldt de ganske betragtelig i hastighed op gennem Jylland.

Landsflyvningen var dog langt den vanskeligste med kun 18,9 % hjemme i flyvetiden. Den sværeste i mange år. Det var en virkelig flot præstation af vinderen, som i øvrigt er dansk/norsk. Der er langt til Frederikshavn, når flyvningen er så vanskelig. En unik præstation, som jeg vil tildele ”UGENS ROSE”. Et stort tillykke til jer begge.

De 5 første var som følger:

Jensen-Brakstad i Frederikshavn

Kaj Jeppesen i Fredericia

Fam. Bakkedal i Ringsted

Ivan Hansen i Sønderborg

  1. Madsen & Søn i Hjørring.

Mellemdistanceflyvningerne fik følgende vindere:

Region Øst:

Åben: John Bredal i Maribo.

Sport: Per Larsen i Nakskov.

Region Syd:

Åben: Meldgaard & Jeppesen, Aabenraa med hele 6 duer, super, super flot, drenge.

Sport: Peter Carstensen i Nybøl.

Region Nord:

Åben: Poul Erik Noe i Viborg

Sport: Bent Andersen i Frederikshavn.

Stort tillykke til alle vinderne. I min resultatsøgen faldt jeg over nogle andre flotte resultater. I Farsø nær Års bor Niels & Bente. Jeg har nævnt dem flere gange før for flotte præstationer, og i lørdags gør de det igen med de to første på sportsflyvningen. Det samme er tilfældet med Evald Nielsen i Holstebro. I lørdags med de tre første på sportsflyvningen. Sikke en sæson for de to slag.

I min egen sektion kan jeg ikke lade være med at nævne vinderen på sportsflyvningen, gode gamle Peter Carstensen i Nybøl, én af de få nulevende høvdinge i det sydjyske. Han har kun et meget lille duehold, og hans syn er nu så ringe, at andre må komme og læse boksen af. Han vandt med 50 mpm til nr. 2 i Regionen, og sidste gang, vi havde sportsflyvning, var han 3,4 og 5 i sektionen. Et godt gammelt ordsprog siger, at brevduesporten ligger i fingrene. Et rigtig stort tillykke til dig, Peter.

Sikke et vejr at sidde og vente i, både lørdag og søndag. Bodil og jeg sad der trofast i håbet om vores due fra München ville lande. Det gjorde den ikke, men det var nok også den eneste gang i år, at det ikke gik vores vej. Hannoverflyvningerne gik fint, og vore duer var med i front.

Det var så slut for i år. Vi skal i gang med at evaluere vore duer, og jeg kan ikke lade være med at evaluere sæsonens flyvninger generelt. Det vil jeg komme med nogle betragtninger om senere.

HJ.