Alwin Petrie, Brummen, Holland.

Efter besøget hos Eijerkamp begav vi os til et meget mindre slag, men med mindst lige så stor styrke på den korte mellemdistance, Alwin Petrie – i luftlinje kun 800 meter fra Eijerkamp. Alwin er 41 år gammel og driver sammen med to brødre firmaet ”Petrie”, som laver kvalitets ridestøvler, der sælges over hele verdenen. Jeg citerer fra det fremragende hæfte, som M&C havde lavet til os om de slag, vi skulle besøge.

Gennem familien Eijerkamp fik Alwin kendskab til alle de bedste brevduefolk i Holland. Èn af de største stjerner på det tidspunkt var Cees Suykerbuyk i Eefde. Han fløj med den legendariske ”James Bond”, som kun fløj som ét-års. Der blev han7 x 1 og Hollands bedste es. due. Èn ad Cees’ andre stjerner var ”Glamour Boy”. Han var 9 x 1, og hans fineste præstation var fra Etampes, hvor han blev 1 af 9000 duer. Begge disse tophanner stammede fra Bertie Camphuis’ Jansenduer, og var i familie med én af Hollands mest berømte due. ”Famous 05” fra 1977. En fantastisk kapflyver og endnu bedre avler. Han blev Hollands bedste es. due på mellem i 1981. Alwin købte i 1986 og 1989 en komplet runde fra CEES, derimellem to brødre og to søstre til ”Glamour Boy” og 2 unger direkte på ”James Bond”. I alt 50 unger, som i dag er grundpillerne for hele Alwins slag.

Deltagerne kunne godt lide duerne her, så der kom god gang i handelen. Her ser det ud til at gå nogle duer til Norge og i det mindste én til Kalundborg.

Alwin fik hurtigt superresultater med disse duer, og han fostrede bl.a. ”Porsche Bond”, ”Mister Bond”, som begge blev opkøbt af Eijerkamp, og sidste år solgte han alle sine avlsduer på Pipa for et betragteligt beløb. Ingen tvivl om, at vi var kommet til en fremragende brevduemand med et kæmpetalent for at arbejde med brevduer. Vi fik nogle skønne duer i hånden, og der var også nogle senunger til salg for en fornuftig pris. Han er ikke træningsnarkoman, og har halm på gulvet. Duerne havde også her adgang til voliere, så der var masser af frisk luft på slaget. Han tager til dyrlæge 4-5 gange årligt for at få tjekket sine duer, men er der ikke noget i vejen, så bruger han ikke medicin. – Tja., disse dyrlæger mangler vi her i Danmark. Han bruger samme kornblanding hele sommeren. De fodres i trug, men kornet fjernes, når de første går til drikketruget. De trænes 1½ time om slaget hver dag. Kurven er den bedste sortering og bestemmer hvilke duer, der skal være på slaget. 3 kiks på flyvning, og ud af vagten. Det drejer sig om at have virkelig god kvalitet i sine duer. Man kan ikke lave en arbejdshest om til en væddeløber.

Der var virkeligt travlt for Tommy.

Det er gængs for de slag, vi besøgte i Holland, at de er bygget op om de to gamle verdensstammer Jansen og Van Loon. Alle er meget tro mod denne grundsubstans, men de køber ofte en nye topdue fra slag med andet effektivt blod. Der er stor respekt for Alwin Petrie i både Holland og Belgien, og han anses for at blive fremtidens helt store navn.

De var alle glade ved det gode MVL-øl, som var gaven efter et besøg.

HJ.