Anders Brøbech i Hoptrup.
Jeg har én gang tidligere hørt Anders fortælle om deres arbejde med duerne. Det var ganske enkelt en oplevelse af de store, så derfor ser jeg meget hen til at høre ham igen på Lillegården i Hoptrup, onsdag d. 10. april, altså i morgen aften. Kl. ca. 19.30. Foredraget er i forlængelse af sektion 32’s forårsmøde. Der er dog mulighed for andre end 32-folk til at lytte med. Ring blot til Torben Juhl 20 40 55 72, hvis du eller I gerne vil være med.
Desværre magtede jeg ikke at komme ind til Vejle for at høre Peter Knudsen i lørdags. Jeg har hørt, at der var rigtig mange mennesker til både foredrag og auktion. Ja, pokker tage mit dumme ben, nu håber jeg at kunne komme til Hoptrup. Det er åbenbart små skridt ad gangen.
Heldigvis har Bodil magtet at klare arbejdet i dueslaget på super vis. Hun har lært at sætte ring på en unge og oven i købet også lært at fjerne en lille unge, som ikke kunne følge med. Selve fodringen i avlsperioden er bestemt en kompliceret opgave, hvis man skal gøre det optimalt. Det har hun også lært efter mine anvisninger. Anvende den rigtige kornblanding – Start Plus – bruge Letalookolie med ølgær, rødt vitaminpulver og da disse produkter slap op for os, så Hemolyt 40, som vi ellers giver i vandet. Vi har givet en kur på 7 dage mod tricomonader ved at blande et brev BS i drikkevandet sammen med 20 ml. Belgasol. De ældste unger er lige flyttet til ungeslaget sammen med deres mødre. Her bliver de madet ganske flot, og de lærer at æde af trug og drikke.
Her et lille udpluk af ungerne. Hunnen i midten er i øvrigt barnebarn af 255 og “Argenton” hos Jos & Jules Engels.
Her et billede, der viser, at ungeslaget er blevet delt i to, så jeg har en chance for at fange ungerne uden at at skulle jagte dem på gulvet, hvilket jeg slet ikke kan frem over
Nu har de gamle duer været ude 4 gange, og det går rigtigt godt. Vores er jo ganske unge, så de er mere flyvevillige end ældre duer. De får ikke lov til at gå i haven, for vores nærmest herboende spurvehøg kan ikke lade være med lige at slå et slag igennem haven. Det får imidlertid duerne til at lette fra tag og flyvebrædt. Man kan næsten mene, at vi har en privat træner. Det holder nemlig duerne i luften en time eller mere, men så går de også ganske fornuftigt ind igen. Det er selvfølgelig leg med ilden, men hvad skulle vi ellers gøre, træningerne skal jo snart i gang.
Mange mener, at den nattekulde, vi har haft meget længe, helt har umuliggjort træning med duerne. Det er jeg bestemt ikke enig i. Hvis man kan vente til om eftermiddagen med at køre en lille tur, så har temperaturen været ganske fornuftige 7 – 8 grader. Mere er der ikke den første del af kapflyvningssæsonen om morgenen, når vi uden problemer og med stor succes slipper vores duer. Man bør nok ikke de første mange gange køre mere end 10-15 km.
HJ.