Annonce.

Tommy & Henning, 227.

På grund af svigtende helbred er det blevet en umulig opgave at arbejde videre med det duehold, som vi har haft i de sidste mange år. Vi vil prøve at fortsætte i sporten med ungerne fra i sommer. Dvs. 12-14 par.

Fra avlsslaget kommer bl.a.

 7 originale Flor Engels

 4 originale Luc, Jürgen & Bart Geerinckx

6 originale De Rauw – Sablon

5 direkte på 255.

1.stk. Patrick Houfflijn og 1. stk. Klaus Stieneker.

Efter over 30 år i toppen af resultatlisterne, er det svært ikke at skulle kæmpe med der mere. Alt har imidlertid sin ende. Det er siden 1992 i alle tilfælde blevet til over 100 sektionsvindere på vort eget slag, stakke af es. duer i både Ddb og sektionen. To gange Dansk Mester, èn gang nr. 2 til DM og to gange nr. 3. samt mange sektionsmesterskaber.

255-linien har været den helt store styrke på vort eget slag, men også mange andre slag i landet. Flor Engels duerne har ligeledes været særdeles fremragende. Jeg har fået utallige tilbagemeldinger om disse to linjers sejrsgang på mange slag spredt over hele landet.

Ud over avlsduerne bliver der også mulighed for at gøre køb på vores fremragende kapflyvere, ikke mindst ”Regionalen” – 485. 1. es. due i 2011 og 2012. 3 gange sektionsvinder, heraf én gang Regionsvinder. Hendes afstamning er ren Flor Engels og meget tæt på ”178” og ”231” på slaget i Belgien.

Auktionen vil køre hos M & C – online, www.hansen023.dk, med start d. 11. nov. og slut d. 22. nov. 2012 – Der bliver ingen liveauktion. – Derfor holder vi også Åben Hus på slaget i Viuf lørdag d. 17. og søndag d. 18. nov. Alle er velkommen til at komme og se auktionsduerne i deres naturlige omgivelser på slaget og få en snak om dem og meget andet.

Mange af duerne kan ses på vores hjemmeside: www.tommyoghenning.dk, og her vil der også komme meget information om duerne.  

HJ.

Tja! Jeg kan jo lige så godt erkende, at det gør vanvittigt ondt, at skulle skaffe sig af med alle disse skønne duer. Nok mest ”485”, som er på vej til at gøre det lige så godt som den gamle ”255” gjorde det i sin tid. Hun er ganske enkelt en frontflyver på øverste niveau. Nu får en anden så muligheden for at avle mange unger på hende. Det har hun ikke rigtigt haft tid til endnu. Én af de tre hvide unger, som jeg viste i foråret, er søn efter hende. På de mange træninger i sommer har han vist nogle af de samme takter. Har flokken været lidt længe om at finde retningen hjem, så er han bare gået selv og er kommet solo i front lidt før flokken. Ham glæder jeg mig til at flyve med til næste år.

Flere har spurgt efter, om jeg ikke kunne skrive lidt mere om, hvordan jeg arbejder med duerne. Jeg prøver at gøre det lidt hen ad vejen, men jeg kan anbefale, at man læser to store artikler, som er på hjemmesiden. Lige under billedet, på den sorte bjælke, trykker du bare ind på menupunktet: Om os og sæson 2006, så er der masser af læsestof. Jeg læser dem i øvrigt selv med jævne mellemrum for at opdatere min hukommelse med dårlige og gode tiltag i mit arbejde med duerne.

Avlsduer og kapflyvere er nu færdige med at ruge på det hold æg, som de fik lige efter flyvesæsonen. Alle hunnerne er taget fra, så de kan blive færdige med den fældning, som de er godt i gang med. De er nu i gang med en 7-dages kur med Hemolyt – 40 et naturligt tilskudsprodukt, som jeg har haft meget held med at bruge i de, for duerne, spidsbelastede perioder, bl.a. fældetiden. Det gives i vandet, og kan købes hos Meldgaard Engros. Vores unger flyver stadig næsten en time hver morgen. De går lynhurtigt ind for at æde, når de kommer ned på slaget. Det er også nødvendigt, for antallet af høge i kvarteret er stigende. Ja, selv naboens kat synes det er sjovt at jage vores duer, hvis de går i haven. De gamle er derfor ikke ude mere.

To af vores unger i MVL-CUP blev ganske godt placeret og er blevet solgt på online hos M&C. Jeg ved ikke, hvem der har købt dem, men jeg vil gerne ønske held og lykke med duerne fremover. Vi har også én under hammeren i aften som katalog nr. 378. Den har været købt af Sydbank. Den er avlet på vores superkapflyver 395 ”Inbred 255”. Også held og lykke til den, der får held til at købe den.

Om godt en uge tager Tommy og jeg, traditionen tro, med MVL-bussen til Holland og Belgien. Han havde valget mellem at tage med sine kammerater i bofællesskabet til Tenerife i en uge eller med mig. Rejserne finder sted samtidigt, og det var jo lidt uheldigt, men han var overhovedet ikke i tvivl om, hvor han skulle med.

HJ.