Aprilsnar forpasset.

Jeg har brugt hele påsken til at træne mit ben efter hofteoperationen. Det har krævet meget energi, så når jeg ikke har brugt tiden til træning, så har jeg hvilet. Derfor har jeg ikke haft overskud til at skrive her på hjemmesiden. Når jeg har siddet i en god stol for at hvile, så har jeg lagt mærke til spurvehøgehunnens huseren i vores have. Skal den da ikke snart til at ruge, så jeg kan få mine duer ud!

Jeg har også haft tid til at kigge lidt i brevduebladet. Der kunne jeg se et billede fra Vejens klubhus, hvor Egon Jensen får overrakt DdB’s guldnål af Landsformanden. Jeg vil her gratulere Egon med den meget fortjente hæder. Vi har arbejdet sammen i rigtig mange år. Dommerarbejdet og udstilling har været Egons helt store fokuspunkt i mange år. Han var i mange år formand for det sportslige udvalg i Landsdommerklubben, hvor han tilrettelagde meget gode landsdommerstævner hvert år. Jeg kan huske, at vi som yngre gik op til landsdommerprøven den samme dag. Vi bestod begge, og det blev til meget godt samarbejde både ved udstillinger, men nok allermest ved vores fælles virke i den lokale dommerklub ”Fyn og Sydjylland”. Denne dommerklub holder til i 036’s klubhus i Kolding, hvor der nærmest en gang om ugen i vinterhalvåret blev trænet med bedømmelse af duerne. En overgang havde vi tre hold i gang og medlemstallet var oppe på 70. Det var gode tider dengang. Egon har imidlertid også været formand for 111 ”Vejen” i rigtig mange år, og så har han været en fremragende brevduemand, hvor store resultater på flyvningerne gjorde ham kendt over hele landet. Han hentede også mange præmier på udstillinger, så duerne på hans forholdsvis lille slag kan bare det hele. Jeg er overbevist om, at rigtig mange sportskolleger over hele landet synes, at guldnålen er havnet det helt rigtige sted.

På M&C’s hjemmeside har jeg set, at ”Munkebjerg” 183 i Vejle laver en rigtig spændende brevduedag lørdag d. 6. april i Søndermarkshallen i Vejle. Der startes med gratis rundstykker og kaffe. Så er der foredrag ved Danmarksmester Peter Knudsen. Peter er virkelig god til at fortælle. Han har meget nytænkning i sit arbejde med duerne, og han er god til at videregive sine tanker omkring det. Der er virkelig noget at hente, så jeg håber, mange vil give sig selv den oplevelse at høre ham. Om eftermiddagen er der så mulighed for at købe ca. 30 dage gamle unger fra team Knudsens slag. Jeg har set stamtavlerne over disse unger ved den preauktion, som for øjeblikket er åben på M&C. Det er virkelig ”Guf”, der kommer under hammeren. Hvis mit ben ellers tillader det, så vil jeg ikke gå glip af denne lørdag.

En gang om dagen humper jeg ud til duerne. De klarer sig fint, og ungerne har vist farve. Jeg fik jo lavet det brogede par, og de skuffer bestemt ikke. Der ligger to fine brogede unger i reden. Tommy har været hjemme i påsken, og han nikker anerkendende til disse unger.

HJ.