Atter super flot i Aabenraa.

Alt fra god plads, fourage, tombola, auktioner, præmieuddeling, hyggesnak med masser at kendte mennesker, en flot og dynamisk teknik og ikke mindst en fornem præstation fra duernes side. Det var en stor dag for de ca. 600 mennesker på Mvl-pladsen foran det superflotte slag.

Der var flere storskærme, hvor man bl.a. kunne følge duernes slip i Göttingen. Der var billig og god mad, så alle kunne få sulten stillet. Der var fadøl til 20 kr. for et stort glas. Havde et sådan arrangement skullet finde sted ude i byen, så havde det været til helt andre priser. Jeg ved ikke, om det er Henrik Meldgaard eller duerne, der skal have tildelt dagens rose. Med et meget flot overblik fungerede Henrik som en slags toastmaster dagen igennem. Han orienterede om vejret hjem fra Göttingen. Han overrakte præmier fra MVL-cuppen for lidt senere at fungere som fremragende auktionarius på vekselvis dansk – tysk og engelsk over 8 unger fra Gerard Koopman. De kom i øvrigt til at koste fra 300 euro til 600 euro pr. stk. Da duerne havde afgjort vædeløbet, så fik vi en præmieoverrækkelse, som var helt suveræn. En repræsentant fra FCI var til stede, måske var det præsidenten, jeg ved ikke. Han var med ved præmieuddelingen og gav det et internationalt snit. Også her var Henrik helt oppe på dupperne og gav den hele armen igen på alle tre sprog. Det var flot at overvære. Der var også nordmænd med på podiet, og det giver altid et ekstra skær af glæde og begejstring. Godt, der kommer så mange af dem herned til denne store begivenhed.

Måske skulle hver enkelt af duerne have en rose. Det var en flot præstation, de leverede. Nærmest med modvind ankom de i små flokke fra Göttingen. De første fløj med lidt over 1000 mpm. Når man oplever de små flokke komme ind fra sydøst, så fornemmer man helt klart, hvorfor de kommer i små flokke. Mange af flokkene virkede næsten, som om de kom kravlende ind over pladsen og slaget. De var helt klart ømme i både ben og vinger. Med et sportsudtryk siger vi, at de var meget syret til i muskulaturen i hele kroppen. Skulle de have fløjet 100 km. mere, så ville de næsten alle have brug for et hvil og nok også noget væske. Et fuldstændigt billede af, hvordan det ser ud, når udskilningen sker på de længere flyvninger om sommeren. I Aabenraa var det også et billede af ungernes fremragende tilstand rent fysisk, så stor ros til de to slagpassere, Kent Olsen og Poul Mc. Burnie. Hele dette arrangement har sin planlægger i Finn Kornbeck, og han er efterhånden blevet en fremragende prof ud i dette game. Martin M&C har også sat et flot præg på bl.a. den tekniske side, så flag til alle i Teamet.

Vi holder alle meget af en kapflyvning, der afvikles i vestenvind og gerne lidt imod duerne. Det ligner lidt det, der sker i cykelløbet Vueltaen i øjeblikket. Udskilning, når bjergene nås, og kun de bedste kan sidde med fremme. Sådan var det i går i Aabenraa, og man kan roligt sige, at det var de bedste på dagen, der blandede sig i top 100.  Der nåede 551 hjem på dagen, og her i formiddag kommer der mange hjem.

Podiet blev besat af:

Erling Nielsen, Viborg

Team Stavanger, Norge

Helmut Lorentsen, Tinglev.

HJ.