Auktion, Peter Knudsen.

I aftes sluttede så 1. del af auktionen. 63 duer var under hammeren, og det endte med et gennemsnit på små 1400 kr. Nok lidt under, hvad jeg havde forventet, men årstiden for auktion er ikke så gunstig.

Jeg har kigget en del på duerne og ikke mindst læst, hvad Peter havde nået at skrive om de første duer. Så vidt jeg kan vurdere, så er også hans bestand bygget op over nogle meget centrale stamduer, som har leveret avlsværdier på højeste niveau. Her skinner den gamle hun fra årtusindskiftet ”1193” ganske alvorligt igennem. Hun har været den helt store avlsmadonna, men også hendes søn fra 08 ”707” har været fremragende i avlen. Der er stadig mange duer fra denne linje med i 2. del. Jeg må ganske enkelt gøre opmærksom på en søn efter ”707” i kat. Nr. 66. Den er en af de flotteste hanner, som jeg har set på auktion i denne sæson. Hvem mon får held til at ”nakke” den, som Tommy ville sige.

Han var hjemme i weekenden og godkendte sin ny hvide due ”Tommy”. Den har fået sit hjem i én af 255s avlskasser. Han er parret med en ét-års bb. hun efter en krydsning mellem Geerinckx og Per Thomsen. Han er også tiltænkt en hun, som jeg købte på Twan Bongers auktionen, men den er blot ikke kommet til landet endnu, desværre.

Ellers er der ved at komme unger i rederne. En spændende tid. Der er trukket dobbelt på avlsduerne, som nu ligger på 2. runde æg.  Jeg er gået over til en Start+ blanding, efter at have brugt Gerry+. Der er en slant æbleeddike i vandet hver dag, og ellers ikke nogen form for medicin.

Jeg har luret på at få dem ud at flyve lidt, men det tør jeg ikke endnu. Når jeg kigger ud af vinduerne, ser jeg den ene art rovfugl efter den anden. Der er mange på træk i øjeblikket.

Jeg tør ikke rigtig uddele en rose til vintervejret, men det har været rigtig godt til vores arbejde med duerne. Jeg har fået nogle indvendinger over, at jeg tildelte dirigenterne en rose efter repræsentantskabsmødet, og jeg må nok også indrømme, at de ikke var så fine i papiret med de tre minutters taletid til formandsaspiranterne, men ellers synes jeg, de var gode.

HJ.