Av! Den kulde.

Kulden er altid i vejen for vores dueopdræt, og lige nu har jeg unger, der pibler ud af æggene. Jeg har også nogle hunner – dem jeg har trukket dobbelt på – der er ved at lægge nye æg i disse dage. Det er vildt uheldigt, men vejret kan vi ikke ændre på, hverken vinter eller sommer.

Jeg lægger altid en redemåtte i skålene inden de går i gang med æggene. Det hjælper lidt på temperaturen i reden, og så må duerne klare resten. Det går som regel fint. En unge kan være kommet uden for forældrenes omsorg, og den dør ret hurtigt. Det er så heldigt, at vi aldrig får noget at vide om dens evner.

Jeg har indtil nu kun fodret én gang om dagen, men nu hvor ungerne kommer, vil jeg nok gå derud to gange. De bliver fodret med start plus fra Versele Laga. Vandet tilsætter jeg i øjeblikket Belgasol og Probac 1000 på skift.

Jeg har læst, at de to Danmarksmestre i 2017 brugte de nye blandinger fra Versele Laga, Black Label. I serien er der fire forskellige blandinger. Jeg skal ikke her komme ind på dem, men de indeholder alle sorte majs, med flest i langflyverblandingen – Master Black. Jeg har læst lidt om denne sorte majs. Jeg har fundet frem til, at den sorte majs har et ekstra indhold af antioxidanter, der beskytter muskelcellerne og gør duerne mere udholdende. Ja, det var også disse blandinger, jeg anvendte i sommer, og uden at ligne mestrene, så gik det ganske godt. Jeg vil naturligvis bruge dem igen til sommer. Ja, så brugte Meldgaard & Jeppesen også den blanding i sommer.

I går kom et nyt hold auktionsduer på hos M&C. Det er fra Luc & Liesbeth Van Den Plas, Belgien. Det er simpelt hen en flok meget flotte duer med store sprinterevner. Ikke mindst kat. 1, som nærmest er billedskøn og kun overgået af Liesbeth, som sælger duerne. Jeg har læst informationen om slaget, og det bringer mine tanker frem fra en tur til Belgien, hvor vi besøgte slaget, Alois Van Den Plas, hvor sønnen Luc hjalp til. Det er et meget stærkt slag på alle afstande, og flere medlemmer i Randers havde allerede på det tidspunkt haft stor succes med duer derfra. Vi var af sted i to biler, og ved besøget på slaget købte Erik Dybdal en kurvfuld duer. Jeg husker, at de grislede var meget efterspurgte. Jeg husker også, at Erik havde sin frue, Kis med, så det var en hyggelig tur.

Noget senere dukker Van Den Plas op igen. Det var på et besøg med MVL bussen hos Jos Van Olmen, som havde gjort det fortræffeligt på de lange flyvninger i Belgien. Det blev han i øvrigt ved med, så vi besøgte ham to gange. Han havde skønne duer, og når vi spurgte ham om duerne, så var det en gammel stamme, som han hvert år fornyede med duer fra Van Den Plas. Jeg var jo den eneste i bussen, der havde besøgt Van den Plas, det var stort. Nu dukker de så op igen, men i fornyet udgave, som sønnen Luc har skabt sammen med sin skønne datter, Liesbeth. Gå ind på M&C og se dem, det er en oplevelse, og Landsformanden er nok blandt byderne.

Jeg skal lige oplyse, at den gamle Alois Van Den Plas stadig lever og er over 80, mens Jos Van Olmen er død for et par år siden.

HJ.