Av! den var svær i lørdags.

Vi fik lov til at komme over grænsen med vores duer, og vores kapflyvningsplan sagde: Halstenbek 219 km. til Viuf. Det har vi fløjet i mange år første gang, og det er gået fint stort set hver gang. Det gjorde det faktisk også i lørdags, hvor sektion 33 (Vejle) var med os.

Vi havde både sport og åben flyvning. På begge fløj de hurtigste duer med over 1300 mpm. Vejret far flot, men med en særdeles hård nordvestlig vind i den nordlige del af sektionen. Man kunne tydeligt mærke på flere af duerne, at de havde været presset på kondien, og flere virkede som om der var gået “syre” i muskulaturen. Forbud mod at træne med duerne har helt afgjort skylden for denne tilstand, og vi burde have skåret lidt af afstanden her den første gang.

Der sker nemlig det, at når denne tilstand opstår hos duerne, så sløver det også hjernen, og deres opmærksomhed nedsættes. Det gør dem lidt langsommere, når de skal korrigere for ledninger og markhegn, og flere end normalt kan flyve imod. Der mangler flere duer, end der normalt vil gøre i det ellers friske vejr.

Der var naturligvis også duer, som var upåvirket af strabadserne. Det var dem, der allerede har opnået en vis topform, og det var generelt også dem, der sad i front.

På flyvningens afstand var der over 100 km. fra det sydligste slag til det nordligste. 100 km. længere i den vind sætter automatisk farten ned på de duer, som har længst. Derfor har jeg her valgt at lege lidt med tre beregningsområder. 1. for 070 Aabenraa, 2. for 227 Kolding, 3. for 055 Vejle.

På sportsflyvningen var de tre bedste i område 1: Meldgaard&Jeppesen, Team Meldgaard og Team Meldgaard.

Område 2: Tre hurtigste hos Tommy&Henning

Område 3: 1. Tommy Gydesen, 2. Bente&Steen, 3. Tommy Gydesen.

På den åbne flyvning:

Område 1: Tre hurtigste hos Team Meldgaard.

Område 2: To hurtigste hos Tommy&Henning, og tredje hos Michael Th.

Område 3: 1: Chr. Christensen, 2: Tamar Al-Shamri, 3: Jørn Hedensted.

På sektionsbasis lå alle topduerne hos De to slag hos Meldgaard, ikke mindst Team Meldgaard. Der var 150 med på sportsflyvningen og 750 på den åbne.

Det var en god dag for Bodil og mig i Viuf. Desværre mangler vi to hanner, som gjorde det fremragende sidste år. Vores frontduer var en deling af Van Den Bulck og 255-linjen.

Vejret tegner ikke så godt til næste weekend, men det kan jo ændre sig.

HJ.