Bart & Nance van Oeckel, Oud-Turnhout, Belgien.

Sidste på formiddagen fortsatte vi så hen til søn og svigerdatter. Det var ikke ret langt derfra. Bart & Nance er jo temmelig godt kendte i Belgien. De startede op i 2000, hvor resultaterne hurtigt indfandt sig. Specielt fra La Souterraine havde de lavet rigtig mange topresultater. De har deres egen bagerforretning. Efter sæsonen 2014 blev næsten alle duerne solgt på Pipa, de skulle have mere plads, så de kunne bygge deres drømmeslot af et brevdueslag.

MVL BUSSEN 2015 024

Henrik er ved at købe tøj til Dino. I baggrunden arbejdspladsen.

Da vi gjorde vores entre var der fuld gang i byggeriet. Store maskiner var i gang på grunden. Slaget var så godt som færdigt, så nu var det åbenbart havens tur.. Vi skulle også spise lidt mad der, og vi blev beværtet med en masse lækkert bagerbrød. Jeg kunne nærmest ærgre mig over, at de ikke har bagerforretning i Kolding.

MVL BUSSEN 2015 032

Raf Herbots i færd med at sælge en pose produkter til Norge.

Det var ikke kun bagerbrød, vi blev vartet op med, men også en enorm gæstfrihed. Til stede var også Raf Herbots, dyrlæge og meget dygtig brevduemand. Han solgte af Herbots produkterne og holdt et lille foredrag om sygdomme. Det var super. ”Lisbeth” var også til stede. Hun solgte kvalitetstøj til brevduefolk. Her gik Tommy i hold, og det blev ret dyrt for mig. Han ville have det, og det var virkeligt lækkert, så skidt. Der var da også mange andre, der fik duetøj med hjem. Hun sælger tøj på alle duemesser, så vi møder hende sikkert også i Kassel. Her vil jeg måske købe en supervarm frakke til vinterens arbejde i slaget.

MVL BUSSEN 2015 034

Henrik og Lasse Rasmussen i gang med at vurdere ungerne til salg.

Vi var inde i det formidable slag. Desværre måtte vi ikke fotografere derinde. Der var alt, hvad man kan forestille sig, lys, udluftning og masser af plads. Jeg bed mærke i princippet for at flyve totalt. Imellem hanrummet og hunrummet lå motivationsrummet med reder. Her blev de lukket ind før afsendelse til flyvning. Det ville jeg gerne opleve i funktion, for det er da en ny måde at gøre det på.

MVL BUSSEN 2015 035

Her foredrag ved Raf Herbots i en lille fremragende sal, hvor der også kunne afholdes en fed fest.

I øjeblikket er duerne på slaget fra Louis Meulemans, Gaston van Wouwer, Geerinckx og Leo Heremans. Han har en flot samling unger, og her i slutningen af august var han vinder i Union Antwerpen med unger fra Issoudun mod 2125.

MVL BUSSEN 2015 036

Vi er ved at tage afsked. En pæn ældre mand fra Danmark er sluppet imellem, men skidt.

Billede Bart Van Ouekels

Dele af det nye superslag.

Det bliver spændende at følge slagets resultater fremover. Vi havde et meget skønt besøg hos dem.

HJ.