Brevduefestival i Kolding.

Jeg har ikke længere noget at gøre med disse arrangementer, men jeg måtte af sted som almindelig besøgende i søndags, og det var der rigtig mange, der også gjorde. Vi var fra start mellem 50 og 60 besøgende. En spændende liveauktion og en helt ny foredragsholder, samt samvær med andre kammerater i sporten var åbenbart det trækplaster, som fik folk til at køre mange km. for at være med.

Foredragsholder, John Engel 070 Aabenraa, har været med i sporten i mange år, og er kendt af de fleste. Han har generelt haft gode resultater hvert år, men denne sæson blev hans helt store gennembrud på resultatscenen. Adskillige sektionsvindere, regionsvindere, striber af duer i toppen og mesterskaber har fået alle til at være nysgerrige på hans metoder med duerne.

Som forretningsmand er John vant til at begå sig på de skrå brædder, men man kunne fra start mærke på ham, at han virkelig havde lyst til at fortælle os om sin kærlighed til brevduerne og arbejdet med dem. Jeg har aldrig set en forsamling lytte så intenst, som det var tilfældet i søndags.

John har forsøgt sig med næsten alle flyvemetoder, men i denne sæson har han anvendt det naturlige system. Efterhånden er der ikke mange tilbage, som sværger til dette system. Han gjorde det også ganske klart, at det kræver et stort og vedholdende arbejde at flyve duerne på det system. Han bruger således rigtig meget tid på at observere duerne fra fodergangen, og flere af de gamle fif fra gamle dages alt dominerende system, har også været anvendt af John.

Det var meget spændende at høre på, men måske var hans fortælling om sine træningsmetoder den mest hotte. Hertil kom et billede op på en skærm, og det vil jeg lige bringe her:

John har sine duer i Haderslev ca. 25 km. nord for Aabenraa. Det tvinger ham til at yde en ekstra indsats for at holde styr på sine foreningskammerater i 070, ikke mindst Team Meldgaard. På kortet er indtegnet to ekstra mørke streger. John kalder det retningstræning. I vestenvind slippes duerne i Ballebro, og i østenvind i Kruså. Der køres ca. 3 gange i ugen, og han fraviger aldrig fra reglen om, at det skal være fra én af de to steder, afhængig af vinden. Både hanner og hunner er med, og hannerne slippes lidt før hunnerne.

Der var virkelig mange spørgsmål omkring dette emne. Jeg vil ikke komme nærmere ind på det, da der inden længe kommer en artikel i Brevduen om John Engel, og den kan I glæde Jer til. – Jeg er imidlertid overbevist om, at alle i Kolding følte at de fik noget for de mange kørte km.

Over middag var der så auktion med duer fra Mark, Folmer og Mich. Ths. avlscenter med hovedsagelig Van Den Bulck duer. Der var mange skønne unger under hammeren, og de 27 blev også fint solgt for et gennemsnit på 911 kr.

Arrangørerne i Kolding var meget glade for det store fremmøde, og de er klar med en ny festival til næste år.

NB. Min ophørsauktion på M&C, som skulle være startet i dag,  er blevet forsinket og starter først på onsdag d. 1. nov. kl. 15.

HJ.