Comb. J & W. Molendijk, Holland.

Det var egentlig ikke i programmet at besøge dette slag, Ad Fortuin anbefalede dog, at vi gjorde det. De to unge mennesker flyver virkeligt stærkt og er i år mestre i regionen på flyvninger op til 500 km. De er ligeledes generalmestre i klubben, vi besøgte. Det kræver imidlertid, at man deltager på alle flyvningerne, og det gør de, hvorimod mange i klubben specialisere sig.

Slaget blev i 2001 startet op af Johan, men nu er tre brødre kommet til, så de er 4 om at klare et meget hårdt program. Der er vel ingen af dem, der har passeret de 30 år. I klubben er man selvfølgelig glade for de unge, men de siger også, at deres duer er mere i bilen end på slaget. Da vi kom til slaget, lå det nærmest klinet op ad huset. Mange steder i Holland er der ikke meget plads til at holde duer.

048

049

051

050

Det var imidlertid det eneste slag, vi fik lov til at kigge ind i på vores hollandske rundgang. Det bar præg af de snævre muligheder, men der var til gengæld meget rent på slaget. Måske fordi vi kom på besøg. Det så dog ikke sådan ud, duerne havde lige været i bad, og der var heller ikke nogen af de andre slag, der havde gjort rent for os.

Johan var meget gode venner med Piet Van De Merwe, og fra ham stammede 90 % af duerne. Derudover var der tilsat duer fra Gaby Vandenabeele. De bruger i høj grad krydsningsavl – bedst til bedst. De træner som sagt meget. Ungerne får 50 – 60 km. tre gange om ugen, og de gamle trænes ligeså i slutning af sæsonen for at holde dem fra fældning og lebberier. De har 25 par, som flyves på det totale system, som de fleste hollændere gør.

I sommer var de blevet provincialvindere. Det var de meget stolte over, og duen var også med i klubhuset senere på dagen. Vi måtte alle håndtere denne due, og der var unger efter den til salg. Jeg havde den naturligvis også i hånden. En bl.b., meget stærk han, som udstrålede en vældig vitalitet. De fik også solgt en del af deres unger i klubhuset, men prisen fulgte også hierarkiet.

De tiltalte mig meget, nok mest fordi jeg i dem kunne genkende min egen ungdomsiver og energi.

HJ.