Cyriel og Carl Lambrechts, Berlaar, Belgien.

På vores sidste besøg hos far og søn Lambrechts i Berlaar var vi landet ved et dynasti i Belgisk brevduesport.  På samme parcel har Steffan Lambrechts sit slag. Han er fætter til Carl, og er nok ét af de hotteste navne i Belgisk brevduesport i øjeblikket. Det er han blevet ved at satse på de nationale flyvninger. Han er også på forsiden af PIPA i øjeblikket.

img_3373

Carl og Christian i gang.

img_3374

Det var varmt, så nogle ville både lytte og hygge sig.

Far Cyriel flyver kun vitessen, som hovedparten af brevduemændene i Belgien stadig gør. Disse flyvninger omtales ikke i brevduepressen, så selv om han nærmest har vundet alt i 50 år, så kan man ikke læse det nogen steder. Når disse flyvninger stadig har en stor interesse i Belgien, så skyldes det den hurtige afvikling, én dag i kurvene, og så spiller man lystigt på disse flyvninger. Der flyves både søndag og onsdag. Det kræver heller ikke så stor en besætning. Cyriel har 25 enkemænd at gøre med til disse flyvninger. De flyver i klubber, hvor slagene ikke ligger så langt fra hinanden, og man kan stadig blive smidt ud af en klub, hvis man er alt for overlegen. Der er mange klubber, og så kan man bare melde sig i en anden.

Dynastiet har flere generationer og bestanden har man søgt udviklet ved at bytte med andre stærke slag, så duerne af i dag er bygget op gennem mange år. Der har været en enorm sortering af duerne. Allerede som unger skal duerne have de så vigtige evner: Flyve direkte på slaget, afslutte med nærmest styrtdyk til flyvebrættet og gå hurtigt ind. Kun unger, der kan dette kommer videre. Efterhånden er det en nedarvet evne, som mange gerne vil skaffe sig også til lidt længere flyvninger.

img_3381

Sådan indleder vi turen hen til Carl.

img_3383

img_3376

Så var vi i gang med at studere sommerunger. Denne kom i bussen.

img_3375

Og den her. Hvis ikke en anden havde fået hold i den, så havde jeg nok hevet læderet op.

img_3378

Også den gik med i bussen. Alle var de til 200 euro.

Carl er nu begyndt for sig selv ca., 10 min. s kørsel fra Cyriel. Han er der startet op med den gamle stamme fra faderen, eller rettere sin egen gamle stamme, for han var og er stadig i kompagniskab med sin far. Han har tilsat nogle duer fra Leo Heremans og Jozef Goovaerts. Han er gået i gang med at flyve de lange og nationale flyvninger, og det er hurtigt blevet en succes. I år har han været 3×1 provinsial i Union Antwerpen. Konkurrencen er hård og til sammenligning, så har J&J Engels haft 2, Uytterhove 2, Geerinckx 1 og Gaston Van de Wouwer 0. Han bliver et navn, som vi fremover vil komme til at høre meget til. Han flyver med 14 A og 12 U begge som enker.

Han flyver stadig med på vitessen sammen med sin far, og i øjeblikket med gamle hunner på rede. De flyver sept. – okt. på den redekondition.

Hos Cyriel så vi en del skønne duer, og der var også sommerunger til salg. Nogle til 150 euro. andre til 200 euro., og dem blev der købt en del af.

Det var nogle prima besøg. Det var Carl, som deltog i Chr.s interview.

Christian var fremragende med sine interview på de forskellige slag, og det hæfte, som han sammen med Martin havde forfattet til turen var fremragende, og jeg har også støttet mig til det, når jeg har skrevet her på siden.

Det var så slut for i år med artikler fra MVL-bussen. Om nogle dage vil Bodil og jeg overlade regn og blæst til Jer herhjemme. Der bliver således ikke mere nyt på siden her, før vi er kommet hjem igen.

HJ.