Dansk brevduesport på vej internationalt.

Ikke så snart er auktionen, Bedst fra Denmark, på Pipa overstået, før en ny melder sig. Det er Gaston Van Der Wouwer – Denmark, der sælger sin fornemme bestand af avlsduer. Auktionen har været i gang nogle dage og kører ganske pænt. Desuden toner en fin artikel om Peter Andersen frem. Hans fornemme resultater i de sidste mange år på de lange flyvninger bliver flot beskrevet. Lige efter følger en artikel om DAPIRACE, ungeslaget i Aabenraa. Der er virkelig grund til at aflægge Pipa et besøg.

I søndags sluttede auktionerne over duer fra Jos Joosen og Jos & Jules Engels på M&C. Det blev ganske flotte auktioner. Gennemsnit for Jos Joosen lige under 4.000 kr. og Jos & Jules lige over 4000 kr. Jeg var heldig at få hold i et par skønne Engelsduer. Hannen er helt i særklasse. Den type man kigger på, lige inden man forlader slaget og igen, når man kommer tilbage. Jeg har nu en lille stab af Flor Engels avlsduer krydret med en han fra Marcel Aelbrecht. Det bliver spændende at følge dem.

BEL13-6096590

BEL13-6096642

Ellers har vi haft stort held med hele vort ungetillæg. Ungerne har lige nu den alder, hvor forældrene har virkelig travlt med at spise og made. Mineral/vitamin blandingen All in One er særdeles eftertragtet hos duerne. De spiser faktisk fra den blanding før kornet, men også ”Optimal start 25”, som er et æggepulver, kan de godt fjerne fra foder renden.

Nogle har sikkert haft duerne i kurvene for første gang i år. Kurvetræning er særdeles godt, især hvis man også lærer dem at drikke i kurvene. Det kræver naturligvis en kurv, som er indrettet til det. Jeg tror, at der rundt om i foreningerne står ubrugte foreningskurve, og en sådan kan man vel låne eller købe til formålet.

Vi har ikke været i gang med det endnu, men om senest 14 dage går det løs, og så træner vi hver dag, hvor vejret tillader det. Det bliver skønt.

HJ.