Dapirace finale med teknisk uheld.

Vi var med til sædvanlige dejlige stævne. Mange folk var mødt op og bidrog til en festlig finale. Der blev selvfølgelig også talt lidt om det kommende ekstra ordinære repræsentantskabsmøde.

Desværre kom vi til at opleve, at konstaterings systemet svigtede. Da de første duer ankom blev de ikke registeret i systemet, som ellers har fungeret fint helt til i går. Nu var det heldigvis sådan, at det hele blev video optaget, så man der kunne se duerne gå ind.

Det blev en meget svær flyvning. Vejret var fint hele vejen hjem, men duerne havde også modvind hele vejen, så der var ikke noget med at komme i større flokke. Nogle vilde, måske nok brevduer, nede fra byen, kom og generede, og Poul Mc. Burnie måtte til en vis grænse tage dem højtidelig. De gik dog ikke ind. – Så da først to rigtige ankom, så var det så nogenlunde til at se. De gik ind, men blev ikke til syne på de store skærme. Videoen kunne dog tydeligt vise, hvem af duerne, der var gået først ind. Lidt senere kom en flok på 7 duer. De gik ind ret tæt, så det var vanskeligt at adskille duerne på videoen. Derefter kom  flere duer, som også gik ind ret tæt og ikke kunne helt adskilles. Herefter lukkede man for flere indgange, til man meget hurtigt lige fik numrene på duerne i de forskellige grupper. Her må jeg rose de ansvarlige i slaget for den hurtige og rigtige handling i nødens stund. Der var kommet nogle duer imens, så da indflyvning igen blev åbnet måtte de spurte til nu en rigtig konstatering. Vi var da nået op på 32 hjemkomne duer, og herefter blev de konstateret, som de kom. Det vil sige, at de to første får deres mange penge som ét og to. De næste der kom må dele pengene, og det bliver vel omkring 18.000 til hver. I gruppen 10 til 32 får de alle samme præmie, 4.500 deromkring, vil jeg tro. Derefter blev der præmier, som duerne kom. Kun 202 nåede at komme, inden mørkets frembrud, og resten i præmierækken op til 230 kom næste morgen. Nu er der kommet rigtig mange duer, som vil blive solgt på auktion hos M&C.

Når et løb er godkendt af den internationale brevdueunion, så det kan tælle til oneloft WM, så sender unionen en kontrollant til finalen. Han er med lige fra pakningen af duerne og til hele afviklingen. Han var naturligvis til stede i slaget i går, og godkendte til fulde, det man gjorde.

Jeg har været med i alle årene- 18, tror jeg – og jeg har aldrig oplevet dette. Det blev sportslig nogenlunde korrekt afviklet, eller så godt, som det var muligt i situationen. Henrik Meldgaard var dog meget knust over det skete og undskyldte meget til hele forsamlingen.

Dapirace er Henriks opfindelse. Fra start, med ikke så mange duer, nede ved deres eget slag, og så udviklet helt fremragende frem til i dag, hvor det er et internationalt brevdueløb. Jeg håber meget, at Henrik ikke taber modet efter dette, for vi er rigtig mange, der gerne vil blive ved med at være med.

Der var sædvanen tro rigtig mange nordmænd til stede, og de hygger sig altid i nogle dage. Desværre levede deres duer ikke op til tidligere års succeser.

Der var en god bar meget godt smagende sønderjyske grillpølser.

Her så billedet af vinderen fra De Wachter Frans, Belgien.

Her nr. 2 fra Familie Soellner, Tyskland.

Jeg har meget stor respekt for de to vindere, der sammen besejrer 847 duer. Snart kan de købes på M&C.


Vi havde held med at få en unge ind som nr. 56. Formentlig en lille bb. hun efter vores 255 linje.

HJ.