Dapirace flyver endnu.

 

1088 duer til start i finalen, det største nogen sinde. Super godt vejr at vente på duerne, alligevel var færre mødt frem end tidligere – godt 400. Der var tåge i Göttingen om morgenen, så derfor først slip kl. 10.30 i sydøstlig vind, som skiftede til sydvest hjemover. Hele vejen hjem var der godt vejr.

Det var sædvanen tro et fremragende show, hvor alt var gjort for, at vi skulle få en hyggelig dag. Formiddagsauktionen forløb med gode priser, men også for en pæn samling duer. 5.100 kr. blev, som det højeste, betalt for to af duerne.

Stemningen var super, indtil duerne skulle tage over, så mattede det lidt af. Der kom simpelt hen for få duer hjem, og mange af de tilstedeværende fik ikke due hjem. Da vi nåede frem til præmieuddeling, var der således kun 50 duer hjemme. Knock – Out og es. duer, kunne ikke opgøres. Det blev alligevel en virkelig festlig præmieuddeling. De norske og hollandske duer havde domineret i høj grad. De danske fik et gok i nøden, som man siger.

Vinderen kom helt solo, fem minutter før andre viste sig. Den kom fra Schweiz og tilhører Walter Høsli. Den fløj turen med 1185 mpm. På andenpladsen kom så den første norske due ejet af Gert Hole, og tredje gode gamle Jørgen Dalgaard fra Vejle. Et stort til lykke til podieplaceringerne.

Ved mørkets frembrud var ”112” duer nået hjem til Aabenraa.

For mig virker det lidt ubegribeligt, at så få duer når hjem på dagen med så tilsyneladende godt vejr. Jeg har dog altid været lidt bange, når duerne skal starte i østenvind og varme samt op af ruten får sydvestenvind. Vore gamle duer har ofte haft det svært i den kombination.

Jeg ved godt, at vejret har været ret umuligt ind imellem til de forberedende træninger, men træninger på 200 og 250 km. bør være gennemført, inden finalen på 400 km. Hellere stå med 8-900 godt trænede duer i finalen. Lidt synd for et flittigt arbejdende team, at succesen flaprer lidt i vinden.

???????????????????????????????

M & C leder auktionen lørdag formiddag.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????Den Schweiziske vinder i hænderne på slagpasser Kent Olesen.

???????????????????????????????

På femte pladsen Comb. De Leeuw Van Benten. De er konsulenter for Beyers Korn. Festligt indslag.

???????????????????????????????

Nr. 2 Gert Hole præsenteres af FCI – konsulenten. Gert var den eneste podiemand, der var til stede.

???????????????????????????????

Nordmændene sætter altid stor kolorit over præmiefesten. Her får Gert Champagne – Super.

???????????????????????????????

Stor og fortjent hyldest til Finn Kornbeck, Dapirace lederen.

Her kl. 13, søndag er der vist kommet de 230 duer hjem, som æsker præmie. Det har været en langstrakt underholdning, som jeg dog nødigt vil undvære, og jeg glæder mig allerede til næste år.