Den korte mellem var igen en succes.

Da der ikke flyves andre flyvninger i DdB, når den korte mellem er på programmet, så tjener den vel som en slags rekreativ opvarmning af duerne til kommende opgaver. Samtidig er længden på flyvningerne så gode, at man godt kan kalde dem for sprinternes legeplads som i Belgien og Holland, hvor der flyves virkelig mange af den slags flyvninger.

I lørdags sørgede en solid nordvestlig vind i Jylland for, at duerne virkelig fik masseret muskelmassen. Duerne kan godt lide at flyve i den vind, også selv om der faldt regnbyger på ruten. De har åbenbart lettere ved at orientere sig under disse forhold,  end når østenvind, varme og rumsterende fronter er betingelserne. Måske bliver det næste lørdags vilkår, og så er der lagt “i kakkelovnen” til duerne.

Vores sektion plus 31, 41 og 42 havde Garlstorf på programmet i lørdags. Det blev en god flyvning, hvor duerne blev tilsmilet af en let vestlig vind i det nordtyske og først blev ramt af den ret hårde nordvestlige vind omkring grænsen. Det gav naturligvis et fald i hastighed op gennem det sønderjyske, men 7 duer i Aabenraa tilhørende slagene Per Rieder og Team Meldgaard præsterede alligevel at holde en hastighed, der var 20 mpm. hurtigere end de næste i sektionen. Taget i betragtning, at disse slag ikke lige ligger i det bedste hjørne i en vestenvind, så må man vurdere præstationen som den bedste på lørdagen korte mellemdistance flyvninger, så stort tillykke til de herrer Per og Henrik. Jeg skal også nævne, at Per Rieder har gjort det fremragende i år, og det med en flok duer, som M&C Hansen har leveret til ham af deres Gaston Van De Wouwer.

Det var samtidig finaledag i DdBs sprintmesterskab sport, som jeg havde den ære at føre til inden lørdagen i vores sektion. Det var dog meget smalt med 2 point foran Michael Th, og det endte med, at han vandt med 3 point foran mig. Det er håndregning, men hvis det også holder officielt, og det gør det nok, så stor tillykke til Michael.

Nordvest vinden blev for en gangs skyld for hård en modstander for mine duer, også selv om det var mine to bedste duer “2411” og “Bulck 2408”, der sammen kom først.

Det bliver nok også disse to duer, der skal forsøge sig på lørdag fra Hannover sport, hvor jeg ligger 2 til mesterskabet efter min træningsmakker Holger Wittke. Jo, det har været en rigtig god sæson for slaget i Viuf haven.

Jeg kom lige til at kikke til sektion 54, hvor M&C Hansen virkelig styrer begivenhederne, og selv om de var langflyvermestre sidste år, så vil jeg mene, at denne sæson overgår alt, hvad de tidligere har præsteret, så foreløbig kæmpe tillykke til Jer.

Jeg er også meget imponeret af Steen Jensen i sektion 52. Bente & Steen i sektion 33 gjorde det også fremragende i lørdags. Johs Markussen i sektion 35 gør det, han skal. Det samme i 076 Holstebro hos Sv. Juul Jensen. Jeg følger altid den forening, fordi min bror, mens han levede, fløj i den forening. Diyar i 013 Svendborg har også et fantom resultat i lørdags. Ja, dejligt også at møde nye navne i toppen af resultatlisterne.

Jeg håber, at mine 4 duer til Hannover sport på lørdag kan holde gejsten oppe, ellers synes jeg, at min lille bestand på 19 kapflyver giver udtryk for, at nu kan det være nok for i år. De har også fortjent et gedigent efterår med hygge og fældning.

HJ.