Den lille lup – uge 21.

I selskab med hvid Vipstjert på græsplænen har jeg funderet lidt over lørdagens flyvninger, specielt for de nærmeste sektioner, men også med et blik på nordligere sektioner. Jeg føler mig for langt borte fra Sjælland til at vurdere på flyvninger og resultater der.

Varmen var der, som forventet, men vinden var lunefuld i lørdags. Heldigvis var der ingen tåge eller dis til at forhindrer meget tidlige morgenslip, så duerne kunne starte, mens der var relativt køligt – ca. 10 grader. Ifølge vejrudsigterne skulle der hovedsagelig være vind fra øst. Det var nok mere lokalbetonet, specielt i Jylland. Vi var jo godt nede i Tyskland med vore slip, og der har der givet vis også blæst en smule fra forskellige retninger. I vores lille skønne have var der skiftevis vind fra nordvest og sydvest, om end der ikke var meget gang i blæseren, så måtte vi da have stole med høj ryg i brug mod vest. Vi havde forventet, at duerne ville komme ind fra sydvestlig retning, men det gjorde de ikke, nærmere sydlig og sydøstlig. På vores flyvninger fra Soltau og Hannover blev duerne langsommere og langsommere op igennem gruppen. Det er imidlertid ganske normalt for sæsonens flyvninger. Varmen og tørsten har uden tvivl været med til at nedsætte farten.

I vores sektion 32 var der sektionsvindere hos Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa og HC. Lind i Gråsten. HC. var også godt med på Soltau, så en flot DdB-start for ham. Størst præstation i vores sektion skal vi i mine øjne finde noget længere mod nord i sektionen hos Kaj & Michael i Kolding, der skønt faldende hastigheder i takt med afstanden bliver henholdsvis 5 og 8 i sektionen.

Sektion 41 tør jeg slet ikke lave nogen kommentar på, 42 har Bent TH. Pedersen samt Yrsa og  Villy Petersen godt fra start. I sektion 31 er det ikke uventet Hans Chr. Klitten, der lægger godt fra land, og i 33 er der sejre til Johs. Markussen og Chr. Christensen, samt en god indsats på begge stationer af Tommy Gydesen. Det er de sædvanlige topnavne i Vejle.

I sektion 34 taber duerne ret forståeligt meget i hastighed. Der var sejre til Jette Hansen i 097 og Flemming Friis i o17.

Jeg vil gerne uddele en weekendens Rose, og her må jeg helt over på vestkysten i sektion 62 hos Viktor Degn i Hvide Sande. Nr. 1 fra Kiel og 2. -3. og 4. fra Husum i sektionen er særdeles flot. Nogle vil nok sige, at vinden var med, men den var ikke i øst overalt, og duerne skal være med helt fremme for at disse resultater kan opnås, så et stort tillykke til dig Viktor og velkommen tilbage på ”banen”.

I Viuf-haven var der også stor tilfredshed. ”Miss Taranta” stod igen for en super præstation fra Soltau, hvor hun sneg sig ind som nr. 7 i sektionen og med et mpm. tab på 30 i forhold til de sydlige duer. Lige efter kom endnu en én af vores enkehunner, og den kunne snige sig ind som nr. 11 i sektionen. Begge duer hurtigere end alle duerne i de nord for liggende sektioner, så de har ligget i front. Fra Hannover havde vi sat vores lid udelukkende til enkehannerne, lidt vovet måske, men én af dem gjorde det flot og gik ind som nr. 18 i sektionen med mpm. tab til de sydligste duer på 40 mpm. Også den kunne lige slå duerne i sektioner nordpå, så den har været med helt i front. Denne 2.års han havde DdB-debut. Han er overflyttet i år fra vores luksus-suite, som jeg kalder enkehunnernes slag, hvor hannerne ikke flyver kap hele sæsonen. Det var også at mærke på ham ved hjemkomsten, men mere om det i et indlæg om et par dage.

Det var skønt pinsevejr – HJ