Det danske flag på forsiden.

I onsdags var der finale i Sydafrika med duer fra hele verden. Absolut det største show i one loft flyvning. Ca. 2400 duer havde kvalificeret sig til finalen, deriblandt 8 danske. 500 km blev fløjet i pæn modvind. Helle & Jens fra Holstebro havde alle tre medsendte i finalen. Utroligt flot, men én af dem gik med helt frem og blev nr. 15. En superpræstation som nok indbringer på den pæne side af 50.000 kr. til Helle & Jens. De havde jo to mere i finalen, og den næste kom ind som nr. 261, også i præmierne. Den sidste fuldendte triumfen som nr. 647. Brdr. Brøbech havde to duer hjemme, som nr. 210 og 991. Ebbe Holm fik sin hjem som nr. 952. I dag er ca. halvdelen af duerne hjemkommet. Stort tillykke til Helle & Jens.

Herhjemme drejer det sig mere om parringer i disse dage. Vi gjorde det sidste søndag. Jeg kunne simpelt hen ikke holde hunnerne tilbage. De ”Sejlede” rundt på gulvet i søndags, så jeg måtte lade dem komme ind til hannerne. De løb henad gangen og smuttede op til deres rede, som de jo kendte efter de prøveparringer, som jeg har lavet med dem tidligere. Der har da godt nok været lidt koldt, men endnu ikke de dræbende 10 graders frost, så æggene skal nok komme pænt de næste dage.

Vi har 17 par i to slag. Skillerummet er anbragt, så jeg bedre kan styre duerne. Vi benytter ikke den nederste række reder. Der er ikke volumen nok i slaget til at anvende dem, og så er de bøvlet at komme ned til.

Her en virkelig håbfuld parring i avlsslaget. Tv. “209” redesøster til 162. De første, jeg fik fra superparret nede hos Dino og Henrik. Kannibaalhannen “1100” og hunnen “2409” fra Filip Norman. “209” er én af slagets stamhunner. Hun har flere børn og børnebørn på slaget. Hendes han i år er min nyligt indkøbte fra Huub Hermans, Holland. Hans mor er datter af berømte “Jason” hos Gaby Vandenabeele. Hans far er “Magic Kratos” efter det berømte TT-par hos Huub. Han har bl.a. været NPO vinder og flere gange helt i top på disse nationale flyvninger i Holland. Det bliver spændende.

HJ.