Det er nu, vi skal gøre vort slag “bæredygtig”

Lad mig starte med slaget. En grundig rengøring, hvor man fjerner alle ældre og ildelugtende materialer. Det være sig gammel granulat, gødningsrester, halm, tobaksstrimler osv. Få gulvet vasket rent med klorvand. Duerne skal helst ikke have adgang til rummet i en 3-4 dage, så en god udluftning kan være med til at slaget tørres. Det er lidt svært i øjeblikket, hvor der er en meget høj luftfugtighed, men især derfor skal det gøres grundigt. Hvis ikke man kan finde kræfterne til det, så må man finde sig i, at luften i slaget kan blive lidt klam, og så er der ingen bæredygtighed i rummet, og duerne har allerede mistet muligheden for selv at gøre sig klar til sæsonen.

Lad os så tage korn, biprodukter og mineraler. Vi har sikkert i de sidste par måneder anvendt det bedste fældefoder fra et af kornfirmaerne, som sætter brevduernes foder i højsædet. Det skal være i orden, ellers mister man via den vej bæredygtighed.

Har du sørget for at fjerne de tvivlsomme duer, som ikke har levet op til dine krav i sommerens løb. Måske er det en god ide at hæve niveauet ved hjælp af at stille højere krav til resultaterne i den nye sæson. Har du på fornemmelsen, at det er nødvendigt med lidt blodfornyelse, så er det nu, du må på banen. I disse Corona tider er det svært at lave liveauktioner, så vi må se, om online auktionerne har noget, vi kan bruge. Jeg er begyndt at arbejde med Van den Bulck duerne, som har vist store resultater rundt om i Europa på afstande 100 til 700 km. På oneloftslag har de også gjort det godt. Jeg har fløjet med 4 ét års i sommer. Den ene lavede rigtig mange topresultater og ligger sikkert på top-4 hos es. due hannerne-ét-års. To blev stoppet på sydvest katastrofen. Mine unger gjorde det fremragende og var særdeles stabile 24 af 24 hjemme inden middag på alle kapflyvningerne. Bedst er dog, at de har et afbalanceret og roligt sind.

Jeg har suppleret op med to nye via en auktion på M&C fra Skovbo/Mikkelsens første auktion. Hvis interesserede ikke fik nogen første gang, så er der en ny auktion på M&C fra samme avlscenter. Den slutter i morgen.

Mine van Den Bulck duer er næsten alle røde – rødbåndede, rødmuslede eller rødtavlede, og mange med det tredje bånd på vingerne. Det er også tilfældet for Marcel Sangers i Holland. Han har været total dominerende i flere sæsoner med disse røde duer. Priser for køb af duer fra ham er nærmest  himmelhøje, og kun til at nå for asiatiske opkøbere.

Lidt billeder kan I vel sluge:

Her det ene indkøb. En skøn han, som var færdigfældet, da jeg fik ham hjem. Han er tiltænkt min superavlende hun hos Henrik i Aabenraa.

Her den anden, en hun, meget velbygget, som er tiltænkt én af de hanner, jeg købte i Brædstrup.

Så er rederne i det næste flyveslag blevet besat. Her er der en del blå af de gamle linjer med 255 og Flor Engels blod. Der er også sneget sig en han med Jos Thoné afstamning ind.

Så er det i disse dage, at jeg normalt ville være på ferie på Grand Canaria, men det blev aflyst. Ærgerligt, for lidt afslapning der, ville have gjort godt.

HJ.