Det går nok.

Som frygtet,  kom vi ind i en ustabil vejr periode. Det lyder voldsomt, når man lytter til vejrudsigter, for så skulle vejret slet ikke have åbnet op for træning i denne uge, men det har da været muligt flere gange. Vejr typen i øjeblikket med spredte regnbyger blandet med blå himmel er slet ikke umulig, når blot vinden ikke går i øst, så kan jeg ikke rigtig lide det.

I øvrigt ser det ganske fornuftigt ud til lørdag formiddag med vestlig vind og ret meget blå himmel. De kan selvfølgelig i øjeblikket løbe ind i en mindre byge, men det skal de kunne klare. Vi skal flyve fra Trittau 226 km. Vi har både en sportsflyvning (4 duer) og en åben flyvning. Alle vores duer var med i sidste uge, og det kommer de igen. Vi har kun trænet én gang i denne uge. Hold da op, hvor duerne har forandret sig efter flyvningen sidste lørdag. De har vist stor appetit og flyvelyst. Det var én værdifuld flyvning.

Så har jeg haft en speciel oplevelse med min tyske due. Ingen henvendte sig om duen, og til sidst skulle den have muligheden for selv at returnere til Tyskland. Den har gået i en stor avlsrede og var ved at vise interesse for at komme ud. Jeg slap den så lidt borte fra slaget med det resultat, at den viste sig slet ikke at kunne flyve. Jeg forsøgte så at indfange den igen, men den løb fra mig – heller ikke så svært – og jeg frygtede lidt for dens møde med naboernes mange katte. Om aftenen blev jeg ringet op fra det lokale forsamlingshus, hvor der gik en due og skjulte sig mellem bilerne og under dem. Jeg måtte af sted. Med lidt hjælp fik jeg presset den op i et hjørne og fanget. Den kom retur til sin rede. Et par dage senere var den meget ivrig efter at komme ud og den slap ud af reden og ind i ungeslaget, hvor den uden problemer fløj op i øverste reolplads. Jeg skulle til Kolding og tog ham med på turen. Sikke en oplevelse, hurtigt op i luften tre gange rundt og så med fuld træk sydover. Det var en virkelig racer.

Den har naturligvis haft syre i muskulaturen – dvs. at musklerne ikke kan skille sig af med affaldsstoffer fra forbrændingen. Normalt kan man mærke det som en hårdt oppustet muskulatur, men det var ikke at mærke på denne due.

Her i foråret vil der være mange – specielt de ét-års, som får syre i muskulaturen efter en lidt svær træning eller kapflyvning. I Belgien giver man duerne en slags muskelmassage i lidt lunken vand, så der hurtigt bliver god cirkulation i blodtilløbet til musklerne.

Det er lidt omstændeligt, men det kan godt være givet godt ud med henblik på duernes formudvikling.

Go’ flyvning i morgen.

HJ.