Det gik alligevel fint i weekenden.

Selvom vejret drillede en del, så fik tålmodige løslader alligevel gode flyvninger ud af det i hele Jylland. Alle de indenlandske flyvninger forløb med rigtig pæne hastigheder, hvorimod slippene i Tyskland generelt gav lidt lavere hastigheder.

Varmen blev den helt store faktor. Specielt på flyvningerne fra Tyskland betød det stor spredning i hjemkomsterne. De hurtigste duer kom dog i pæne flokke, men så begyndte det at klatte, og duerne kom over hele eftermiddagen. Selvom de er blevet vandet perfekt i kurvene, så er der alligevel 1-års, som ikke er blevet så vant til det endnu, og når de kommer ud over de 3 timers flyvning i middagsvarmen, så begynder de at dehydrerer. De ældre duer kender til det og går ned for at drikke. Det viser sig også ved, at nogle af de unge duer nærmest ikke kan finde indflyvningen, når de vender hjem, de er helt rundt på gulvet, hvorimod de ældre ikke rammes så hårdt. Det havde naturligvis været bedre med slip om morgenen, hvor varmen ikke var til stede, men det blev forpurret af tæt tåge og dis. Alle de unge duer, som først kom sidst på dagen fik en lærdom med i hatten, nemlig at gå ned for at drikke og derefter kæmpe sig hjem alene. Disse duer kan blive store aktiver længere hen i sæsonen.

Vi fløj to flyvninger fra Sittensen, som ligger midt mellem Hamburg og Bremen. Den første var sportsflyvningen med 4 duer. Her landede de hurtigste hos John Korsholm på Sydals foran Johnny Plath på Broager. På den åbne flyvning var der en total magtdemonstration af John Engel i Haderslev. Hans Koopmanduer havde en god dag og besatte de 16 første pladser. Stort tillykke til vinderne.

Vi kunne således ikke gentage succesen fra sidste uge i Viuf. Der var skønt vejr at vente i, og vores duer faldt da heller ikke igennem. Især på den åbne flyvning gik det da helt pænt med to duer på en gang. Farten var faldet lidt nede fra John Engel. Den ene af de to var en ét års, og det synes jeg var ganske flot.

Efter den første varme flyvning i sæsonen, så duerne lidt lamørede ud, men godt med BS og Belgasol elektrolytter i vandet og et bad, så er de på vej op på mærkerne igen.

I sidste uge fik vi skadet én af vore tophunner, og det samme skete igen i lørdags. Den var dog blevet angrebet, mens den har været nede for at drikke. Nu går der nogle uger med at få dem helet. Vi fik i øvrigt alle hjem.

Parring 2012 001

Tommy var hjemme i weekenden, og hans “hvide hun”, som sidste uge blev nr. 4 i sektionen kiksede lidt i lørdags. Jeg bad ham tage en alvorlig snak med hende, for han ville nemlig have haft hende som afkrydset singledue. Den alvorlige snak endte på denne måde med jordnødder.

Varmen øges tilsyneladende, så det vil være klogt at lade duerne få nogle træninger i formiddagsvarmen. Jeg vil foreslå 80 km hver gang. Ja, jeg er godt klar over, at det er længere end nogle fløj kapflyvning på i lørdags.

HJ.