Det jyske vejr drillede.

Det nordtyske vejr var meget mere medgørlig lørdag morgen. Med en let syd/sydøstlig vind fik duerne også pæn fart på. Denne gang var der gode muligheder for duerne i Aabenraa, og de udnytte det også på flotteste vis. Der er mange rigtig stærke slag i byen, og de gør det også lidt lettere for hinanden.

Fireduers-flyvningen blev i suveræn stil vundet af Knud E brygger med et forspring til nr. to på ca. 20 mpm. Det var også hans gamle topflyver 1515, der stod for præstationen med 1581 mpm. Vejret i hele Jylland var imidlertid særdeles drilsk, så duerne tabte endnu engang voldsom med fart, jo længere de skulle nordpå. I Kolding var der dog en enkelt due hos Team Thomsen i 36, der holdt en flot fart og var suveræn vinder i byen med 1529 mpm. Ellers lå vi i Kolding under 1500 mpm., og for os i Viuf helt ned i 1479 mpm. Vi fik to enkehunner på en gang ”395” og ”354”. De samme to hunner, der var først i sidste weekend på den åbne flyvning. De fløj også godt sidste år og er begge efter døtre på 255., nemlig 1104 og 57.

På den åbne flyvning fløj Meldgaard & Jeppesen sektionsvinderen hjem med 1548 mpm. Her faldt duerne også i fart opefter, men dog knap så voldsomt. Der var dog en superpræstation i Kolding hos Leif Petersen 063. Han havde en ét-års hjemme på 1529 mpm. Den gav en placering som nr. 5 i sektionen. Alle vi andre i Kolding var nede omkring 1500 mpm. Vi fik sort set 6 på engang, så deres villighed til at komme ned fra luften var det eneste, der skilte dem ad. De lå fra 1497 til 149o mpm. Det var godt nok til at indtage de seks første placeringer i foreningen. I det hele taget kom vores duer rigtig godt hjem. Vi havde 30 på vingerne og havde alle hjemme til omkring kaffetid om eftermiddagen. Vi kunne desværre ikke få vores sms-indberetning via mobiltelefon til at virke. Det har ellers kørt pænt i to år, men i lørdags var det som telefonen ikke vil gå ind på anlægget, så jeg fik hele tiden fik melding, at mobiltelefonen ikke var klar. I sidste weekend brugte jeg også ca. 20 min. for at få det til at virke. – Jeg må prøve at finde ud af, om det er koblingssystemet eller selve telefonen, der er noget galt med.

For de nordlige sektioner var det lidt vanskeligt at få duerne ud. Alle vores duer kom da også hjem i finregn og mørke skyer. Det blev lidt bedre henad middag. Det betød også, at disse sektioner slet ikke kunne flyve med samme hastigheder, som vi havde gjort, men jeg håber, de har fået deres duer vel hjem.

HJ.