Det var så Freiburg.

De få specialisters legeplads. Der var nok heller ikke kommet flere, hvis de var sluppet fredag. Men 46 ud af 270 medsendte er vel så nogen lunde. Man skal huske på, at det er duer, der er egnet til at være flere dage om at flyve ruten.

Det er flot, at Anders Bo Brøbech som har de fire først hjemme i hele landet. Jan Rasmussen gør det nu også godt. Jesper Jungløv i Horsens har også succes, måske han er hjulpet af den gamle specialist, Preben Bak Olesen.

De afkortede DdB flyvninger fra henholdsvis Lüneborg og Henstedt var præget meget af vinden.

I region syd var resultaterne:

93: Meldgaard & Jeppesen.

94: Meldgaard & Jeppesen

I regionNord:

93: Bjarne Nielsen 172

94: Viktor Degn, Hvide Sande, endda med to duer.( De kan åbenbart stadig komme til for turister).

I region øst:

93: John Nielsen 09

94: John Nielsen 09

Disse duer havde en noget anderledes opgave, med en hård nord østlig vind, og det vil ikke være unaturligt, hvis de mangler nogle duer. Med de vinde i lørdags er det nok sundt lige at tænke på, at resultaterne til mesterskaberne opgøres i sektionerne.

I vores sektion fløj vi fra Garlstorf 264 km. til os i Viuf. Vi plejer at være ret gode på sportsflyvningen, men i lørdags bragte denne flyvning årets største fiasko. Alle vores duer på den åbne flyvning samt Lüneborg sport kom, inden det bekom vore sportsduer at indfinde  sig. Fra Lüneborg var det igen vore to søskende efter 1100/2409, der var først i pæn tid. På den flyvning var der tre Vejle folk, som gjorde det fremragende: Bente & Steen, John Madsen og Jørn Hedensted.

Jeg har evalueret den sportsflyvning meget, men jeg kan ikke komme til anden konklusion, at det er gamle meget rutinerede duer, der klarer den flyvning for os. I lørdags har de sikkert ikke gidet at bøvle med den hårde modvind fra nord øst og varmen.

Den sportsflyvning blev i øvrigt vundet af den gamle “høvding” Henry Rieder- Stort tillykke, Henry. Den åbne gik solidt til Meldgaard & Jeppesen. Det var atter  en stor dag for dem i lørdags, og I skal have store lykønskninger.

Deres regionsvinder fra den åbne flyvning fra Lüneborg, var atter “Mephisto”, en ren Gaston Van De Wouwer. På sportsflyvningen sejrede “071”, også en GVW. Den har efterhånden vundet så meget, at den nærmer sig samme aura, som “Nev Kannibaal”.

 

STORT TILLYKKE TIL ALLE VINDERNE.

Det er så “Mephisto” – superduen hos M & J. Jeg har den liggende i mit arkiv, fordi jeg for et par år siden købte en søn af ham. Den er nu hos Niels Arne & Bente i 165. Jeg nåede dog at få en hanunge efter den, og den laver nu nogle dejlige brogede og grislede unger sammen med den grislede hun fra Jos Thoné, jeg købte på landsudstillingen om fredagen.

 

Åh! Ja. Så er det Antwerpen på lørdag. Stendal uden sportsflyvning, måske heldigt nok. jeg flyver kun sportsflyvninger i DdB, så vores duer skal til Altona med sektionen. Vi har ikke så mange at gøre med mere.

HJ.