Dette er ikke aprilsnar.

Jeg har i lang tid ikke haft energi til at skrive her på hjemmesiden. Jeg vil fortælle Jer lidt af årsagen til det. Tommy har i længere tid gået til behandling for kræft i blodet(leukemi).

For nogle år siden fik han konstateret kronisk kræft  i knoglemarven. Denne kræft kan med tiden udvikle sig til kræft i blodet. Det har vi hele tiden vidst. Vi har gået til kontrol hver tredje måned i flere år. I efteråret begyndte de ved en kontrol at tale om, at det nok var ved at gå galt. Så måtte vi til flere omfattende undersøgelser med Tommy, og konklusionen på dette blev, at han skulle under behandling. Vi var godt nok noget smadret, for kemo er aldrig rar. Det er imidlertid ikke den behandling, de bruger lige nu, men en ny, som jeg ikke kan huske navnet på. Vi tager på Vejle Sygehus med 14 dages mellemrum, og Tommy får en indsprøjtning. Blodprøverne, som hver gang bliver taget, inden indsprøjtning, viser, at kræftens udvikling er stoppet. Vi skal fortsætte med indsprøjtningerne, men det letter lidt på presset, at udviklingen er stoppet. Når han så også hver tredje måned skal til kontrol for leverbetændelse, så har der ikke været tilstrækkelig energioverskud til at passe min hjemmeside. Tommy derimod er vældig frisk. Det er en lettelse, at han ikke rigtig forstår, hvad der er gang i, men en pose tips hver gang han får indsprøjtning, letter lidt.

Men så til duerne, som heldigvis er i fin form. Jeg har i løbet af vinteren indkøbt nogle nye og håbefulde duer, som er placeret i det gamle enkehunslag. De fik lov til at gå i gang kort efter, jeg havde fået dem hjem. To par lagde æg og fik unger , mens to af parrene ikke lagde æg, før vi gik i gang i flyveslaget. Nu vrimler det med unger, som snart skal i ungeslaget sammen med mødrene.

Her sidder mine vinterunger i ungeslaget. To broget grislede. De er efter den mørkgrislede – indavl på AVRILD- som jeg købte på fredags auktion i 2018 på Pejsegården, Hvor Johs. Thone var tilstede med foredrag og en række gode duer til salg. Jeg fik sidste år lavet en fin flok unger efter hende, som er trænede og klar til at kapflyve i år. I år har jeg givet hende en skøn blåbroget han fra Anders Brøbechs gamle Flor Engels afstamning. Ungerne her er en nydelse i hånden, og de virker meget kvikke. De to andre er de første efter mit dejlige indkøb fra Tom Cartuyvels, som vi besøgte på vores tur med MVL- bussen i efteråret. Jeg købte en særdeles skøn han fra Anders Brøbech til hende. Den er 3/4 hans gamle stamme og 1/4 Flor Engels, og han er mørktavlet med hvide slagfjer. De to unger ligner meget ham. De er særdeles velbyggede. Hunungen imellem de to grislede er allerede min yndling. Den er særdeles fortrolig.

Ungerne har været ude i snart to uger. Hvis i tæller, så er der to for meget. Det er den hvide, som jeg også købte på vores tur til Belgien i efteråret. Den er fra Avlsslaget hos Johs Thone. Den har gået sammen med en grislet sensommerunge – lige foran den -Det har gjort, at unger virkelig har fået rørt vingerne. Græsplæner har desværre en voldsom tiltrækningskraft på unger. Det kan gå lige nu, før dræbersneglene er vågnet til dåd.

Jeg har læst at på flere slag er der gang i træningerne. Vejret er flere dage fint til det. Jeg venter lidt endnu, så jeg kan fortsætte med at køre næsten hver dag til vi skal i gang i DdB.

De gamle er også ude hver dag for en flyvetur, mens jeg rengør slagene. De har stor lyst for at flyve, for jeg må stå og vente på, at de kommer ned fra luften.

Håber snart at skrive igen.

HJ.