Efteråret er en hyggelig tid.

Jeg har fået installeret 4 hanunger i flyveslaget, men mangler stadig 6. De er ved at være færdig med fældningen. Mine unger + hunnerne er ude at flyve hver eftermiddag. Jeg åbner for dem kl. ca. 15, såfremt vejret ikke er for dårligt. Alle er ivrige , efterhånden også alle gamle hunner, så de flyver en tur på ca. 20 min. mens jeg rengør. De er væk på træk, nok op til Holger i Alminde. Når de kommer tilbage, er der korn på gulvet. Jeg fodrer kun den ene gang om dagen, så de drøner ind, og uden betænkelighed med gaflerne. En super lærdom.

Når jeg først gør det om eftermiddagen, så skyldes det et høgeangreb for en måned siden. Det var om morgenen. Om eftermiddagen er høgen nok blevet mæt og falder til ro. Fra mit vindue her kan jeg om morgenen observere høgen i fuld gang med at jage skovduer og tyrkerduer.

Jeg har nu 2 sække mutine, et super fældefoder fra MVL, tilbage. Når det er opbrugt, går jeg i gang med Gerry Plus med sorte majs også fra MVL. Det bruger jeg til avlssæsonen skal i gang. Her i den sidste uge har jeg smurt DAPIOLIE på kornet og overstrøet det med et godt proteinpulver. Det stopper nu.

Alle de gode auktioner er nu ved at begynde. Vestjysk Efterårstræf i Vindelev har i mange år været ét af de bedste, og den løber af stablen på lørdag d. 2. november. I kan læse alt om den på DdBs hjemmeside under aktiviteter. Der er også en preauktion i gang på M&C. Danmarksmester på sport i år, Evald Jensen 076, sælger 10 duer. Han er også vinder af MVL-cup i år, hvor der tæller 2 duer hver gang på sportsflyvningerne. Han har fløjet meget stærkt de sidste mange år og vundet mange mesterskaber.

Evald flyver kun med 16 enkemænd. Hans duer er sublim indavlet på SUMO linjen fra Jos Thoné. Det er nogle af de gamle super hanner med mange sektionsvindere på bagen, samt et par af de stærkt avlende hunner, der kommer under hammeren. Desuden ét års og to års efter disse duer. Her kan fås nok det bedste indkryds til enhver linje. Jeg kan kun anbefale disse duer meget. Om formiddagen er der desuden foredrag ved Ulrik Lejre, og det er værd at lytte til. 25 % af auktionens overskud går til Kræftens Bekæmpelse. Det er virkelig flot. Jeg kan desværre ikke være med i år. Min kone og jeg rejser på en meget tiltrængt ferie.

HJ.