Egon Jensen, 111 Vejen er død.

I fredags oversteg prostata kræften Egons kræfter. I de senere år havde han kæmpet mod denne sygdom. Med ham taber brevduesporten én af sine mest markante figurer igennem mange år.

Jeg husker mange år tilbage og mindes de mange skønne stunder, som Egon var med til at danne, da vi havde et pragtfuldt samvær 111 Vejen og 250 ”Fight” imellem. Sidst nævnte forening var min gamle forening i Vejle, som på et tidspunkt blev fusioneret med 055.

Egon havde lige som jeg en stor forkærlighed for at bedømme duer på udstilling. Pudsigt nok bestod vi landsdommerprøven den samme dag, og vi har igennem årene haft et godt samarbejde i både Dommerklubben Fyn & Sydjylland samt i Landsdommerklubben. Egon var i mange år formand for Lansdommerklubbens sportslige udvalg og blev derigennem en meget kendt person over hele landet både for sin ekspertise og sine menneskelige egenskaber.

egon_jensen_013

I mange år har han været formand for 111, Vejen, – i dag én af landets største foreninger, men han var også en stor mester i sit eget slag, hvor hans duer i tidens løb har hjemfløjet mange mesterskaber. Han har alle dage brugt det naturlige flyvesystem og et relativt lille duehold, og med det har han skabt stor respekt omkring sine duer. Det siger sig selv, at han også var en stor præmiesluger på udstillingerne om vinteren.

Han fløj med sine duer lige til det sidste, og han vil blive savnet i sin forening.

I familiens skød var han også en rigtig farmand, der fint kunne få tid til at tage med sine børn til de mange sportslige kampe, nok mest håndbold. Jeg føler dybt med familien over det smertelige tab, som hans bortgang må være.

Egon blev for nyligt hædret med DdB’s guldnål.

HJ.