Endelig igen en sektionsvinder.

Det blev en weekend, hvor løsladerne udviste stor beslutsomhed, og endte med at lave nogle fremragende løsladelser. Vejret var sprælsk, men duerne kan godt lide at flyve i den slags vejr. Hellere lidt regn end 25 grader i østenvind. Jeg håber, I har lagt godt mærke til duernes tilstand efter weekendens flyvninger i sammenligning med sidste weekend. I denne uge kan vi mase på med træninger, det kunne vi ikke i sidste uge.

Det blev meget hurtige flyvninger med høje hastigheder, og for en gangs skyld blev det helt umuligt at holde nogenlunde fart ud i den vestlige side af Jylland. Den eneste, jeg lige fik øje på, var Lars F. Hansen i 111, der vinder i sektion 41 med en rigtig fin hastighed fra Göttingen.

På Fyn kom hastighederne virkelig op. Specielt fra Hannover, hvor duerne ikke var tynget af duer fra den øvrige del af Regionen. Men der blev også en Regionsvinder i den østlige del fra Göttingen, hvor duerne var sammen med de andre sektioner i slippet.

Nogle steder var der dog slag, som stod og ventede sent ud på aftenen. Nogle gode ét års kunne nemlig være på en svær opgave med at skille fra de hurtige flokke nordpå.

I Region Øst var slippene udsat til søndag, og det så ud til at være en god beslutning. Det var flyvninger fra Sverige.

På 94: vinder Ümit Güül 04. Med 4 på stribe – flot!

På 90: sportsflyvningen Erik Nielsen 062.

I nord var der fart på duerne. På mellemdistancen lavede Allan Ljatifi 234 noget af et resultat med de 5 først i Regionen. Og på langflyvningen fra Göttingen vandt Gjert Hole i Frederikshavn med flot fart på de mange km.

I Syd fik vi en regionsvinder i 227, min forening, ved stærkt flyvende Michael Hansen på mellemdistancen fra Hannover, og på den lange fra Göttingen regionsvinder til Preben N. Jensen vel i Nyborg.

Min forening var generelt meget godt med i denne weekend. Foruden resultatet til Michael Hansen, så vandt Arne Kjergaard sektions åbne flyvning fra Garlstorf, og så var det mig, der fik sejret på sportsflyvningen fra Garlstorf – 264 km.

Det var lige, hvad vi havde brug for i Viuf. Det kom dog noget overraskende med vinden i sydvest. Vi har det nord vestligste slag i sektionen, så det var også lidt overraskende. To ét års kom højt fra Syd og lavede det man kalder en dynamitafslutning. Det har de faktisk gjort hver gang, de har været med, så der var heldigvis ingen slinger. Den ene nr. 1010 fra “255” linjen har været først næsten hver gang hos os med placeringer nu som nr. 2 – 5 og 17 i sektionen. I lørdags blev hun så besejret i sputnikken af hendes slagfælde 916 efter den gamle 2409 fra N & F Norman i Belgien. Hun har efterhånden leveret mange topduer.

De andre flyvninger bragte ikke vindere. Dertil kom duerne alt for østlig. På Hannover kom vores 3 hunner ganske fint. De kunne vel nærmest ikke have gjort det bedre. Vi blev nr. 32 i sektionen med den bedste. Det var udelukkende ét års, og deriblandt vores bb. Van den Bulck hun, som nu har lavet det godt på 2 Ddb flyvninger. På den åbne sektionsflyvning gik det helt galt for vores duer. De var godt nok med hjemme i  rigtig tid. Der kommer faktisk for mange på samme tid, og når det er begyndt at regne pænt, så bliver det til meget andet hyggeligt, end at gå ind. De manglede de rødbåndede van Den Bulck hanner, som havde deres første off-day. De kom først en halv time senere direkte fra nord. Ikke godt nok, for jeg havde regnet med dem. Nu fik de så lært en helt masse af at flyve for langt.

Vi er også gået i gang med træningen af vores ældste unger – 23 stk. i dag på 8 km. Vores kapflyvere har også været ude på 55 km. her til morgen – Hunnerne klarede sig langt bedst igen.

Desværre ser vejrudsigterne for Tyskland langt fra godt ud til næste weekend. Vi er på vej ind i den rigtige dumme vejrtype omkring Sct. Hans. Sådan er det næsten hvert år.

HJ.