Endelig vestenvind.

Efter vanskelige weekender her i sæsonstarten, havde mange glædet sig til en ny og anderledes vejrsituation. Duerne har lettere ved at orientere sig i vestenvinde, men ofte fører disse vinde masser af regnbyger med sig. Sådan skulle det også gå i den forgangne weekend. Kun Region Øst kunne gennemføre deres planlagte flyvninger om lørdagen, hvorimod Nord og Syd ventede med at slippe til om søndagen. Ligegyldigt hvad man gjorde, så blev duerne mødt af flere regnbyger på vejen hjem. De forskellige flokke må under sådanne forhold selv vælge, om de vil forsøge at gå igennem bygen eller trække øst eller vest om.  Hvad der er det rigtige i situationen er ofte tilfældigt, og afhænger også af duernes rutine og erfaring.- Det får imidlertid stor indflydelse på resultatet. Søndag så man flere ældre duer med i front af resultatlisterne, og på trods af disse forhindringer undervejs holdt duerne hastigheder på 1400-1500 mpm. og på mange slag kunne man melde om fuldt hus allerede om eftermiddagen, så velkommen tilbage til vestenvinden.

Jeg plantede mig atter i Michaels have i Herslev. Her tørstede begge mand efter revanche for sidste weekends kollaps på den åbne flyvning fra Celle. Den fik de i stor stil på den første flyvning fra Garlstorf – sportsflyvning. To ældre hanner kom flot ind fra sydøst og besatte de to første pladser i sektionen. Det var lige det, der var brug for. Netop det brevduesporten har i sig. Oprejsning er inden for rækkevidde allerede ugen efter. Selv samme flyvning skulle så give det meget stærke slag Team Meldgård et lignede stød. 5 ud af 6 duer kommer samtidigt, og vel at mærke de duer, som i de første weekender har pulveriseret hele sektionen. Denne gang tabte de over 100 mpm. til de hurtigste på flyvningen.- Det virker underligt, men har lige netop de fem duer ligget i en flok, der valgte den forkerte løsning ved mødet med en saftig regnbyge? På de øvrige tre flyvninger var slaget i Aabenraa på plads i toppen af resultatlisterne.

Det samme var duerne i Michaels have. Skønt at se dem komme hjem selv i en kraftig regnbyge, og cheftræneren – Søren – kunne glæde sig over, at hans initiativ med at træne duerne fra Ørby Strand så ud til at give pote. Stedet ligger helt ud til Lillebælt, altså sydøst for slaget i Herslev. For år tilbage trænede jeg mine duer hvert år og mange gange fra dette sted.

For min forening blev det en fremragende weekend, idet Michael Hansen havde de to hurtigste i regionen fra Hannover sport. Stort tillykke til navnebrødrene.

I 055 “Vejle” har jeg hver weekend lagt mærke til fremragende resultater fra Fahd Dahham Faza Seghayer. Fra Hannover sport kilede han sig ind mellem Michael Hansen og Michael Th. i Regionsopgørelsen – på en 3. plads og som sektionsvinder i 33. Han var ligeledes godt med på alle flyvningerne i søndags. Stort tillykke til dig.

Så til regionsvinderne:

Øst:

Sport: Said & Else Baioumi 09.

Åben: Åge & Sønner 087.

—————————–

Nord:

Sport: Jens P. Pedersen 031.

Åben: Team Krogen 086.


Syd:

Sport: Michael Hansen 227.

Åben: Johs Markussen 046.

Så vores områdekonkurrence fra Garlstorf – sport.

Gråsten:

1. Klaus Nissen.

2. Johnny Plath.

3. Gunther Rotermund.

Aabenraa/Haderslev:

1. John Engel.

2. Torben Juhl.

3. Team Johannsen.

Kolding:

1. Michael Th. Larsen.

2. Holger Wittke.

3. K.E. Kristensen.

Vejle:

1. Tommy Gydesen.

2. Fahd Dahham Faza Seghayer.

3. Niels Hansen.

 

Stort tillykke til alle vinderne.

Der er udmærket træningsvejr i disse dage.

HJ.