Endnu en gang god vejrudvikling frem mod lørdag.

Duerne er velforberedte til DdB starten på lørdag og vejret synes at arte sig perfekt. Nordvestlig vind og ikke for varmt er perfekt at flyve i.

Det er imidlertid ikke mere end to dage siden, vi overvejede slip om fredagen, fordi lørdagsvejret så helt umuligt ud. Nu har prognoserne ændret sig, og vi skulle fint kunne flyve på lørdag. Vi skal så blot håbe på, at denne vejrudvikling holder stik, så vi kan få en rigtig god start på de flyvninger, som vi vel alle ser meget hen til. I Region Syd skal vi flyve fra Soltau. To flyvninger, –  4-duers sport og åben. Jeg glæder mig meget til 4-duers flyvningen. Deltagerlisten på Marimanmesterskabet er lige kommet, og her er det netop sportsflyvningen, der tæller. Jeg vil også sende en hel del på den åbne flyvning, også flere ét-års. Kun duer, som ikke er kommet helt så godt fra start bliver ladt tilbage til sektionsflyvningerne, som vi skal have fra Sittensen.

Vi har trænet én gang i denne uge – fra grænsen ca. 83 km. Vores to skadede duer var med, men de tabte et par minutter til flokken. Jeg overvejer dog at sende dem på sektionsflyvningen. De har ikke godt af at gå hjemme i weekenden, mere end højst nødvendigt.

Jeg synes ellers, at vi har fået vore duer ind i en rigtig god daglig rytme. Enkehunnerne starter med at være ude om morgenen. De har siddet bag tremmer om natten, men flyver så 15 – 20 minutter, hvor de også trækker bort. De kommer ind, når de lander. Vi har givet dem Gerry Plus indtil nu, men vil med DdB flyvningernes komme nok gå mere og mere over til Champion Plus. De får lov til at spise i ca. 10 min., så tages truget væk, og de kommer bag tremmer igen. De er så ude igen til aften, og her flyver de igen den samme tur og kommer ind til spisning, hvorefter det igen er bag tremmer.

Om morgen er det så ungernes tur efter enkehunnerne. De gennes ud og i luften. De trækker væk med det samme, og de bliver som regel væk i godt en time. De kaldes ind så snart de er landet og de fodres med flyveduernes rester og Gerry Plus. De får næsten alt det, de kan æde, men så fodres de heller ikke flere gange den dag.

Enkemændene bliver fodret om morgenen på samme tid som enkehunnerne. De lukkes ud lidt over middag og får lov til at boltre sig under lidt friere forhold i et par timer, hvorefter de kaldes ind med et par jordnødder, som i øvrigt er et særdeles godt styringsredskab. Hele ugen får de rent vand tilsat en stænk husholdningseddike. Kun ved hjemkomsten fra flyvningerne får de BS og Belgasol i vandet.

Få nu alle duerne på vingerne.

HJ.