Endnu en pragtfuld weekend i Brædstrup.

 

Jeg skriver dette på et tidspunkt, hvor man i Brædstrup er i gang med de sidste danse og drinks. Den weekend var værd at fejre, men jeg starter med fredag aften, CMN leverede et flot arrangement.

Centrum i aftenen var Dyrlæge Raf Herbots, som fortalte om duesygdomme og deres behandling. Carsten Pedersen leverede en prima oversættelse, så de mange fremmødte virkelig fik kundskaber om sygdomme, og det blev bakket op af en fremstilling af de produkter, der kunne hjælpe os, hvis vi røg ud i problemer med sygdomme osv.

Salen var fyldt.

Her et af de nye produkter, som blev meget anbefalet. Det kan knalde gul knop, coccidiose med meget mere.

Bart & Nance Van Oeckel fra Belgien var også til stede, men blot som tilskuer. Jeg husker Bart fra vores tor med MVL bussen for nogle år siden. Dengang gav han os virkelig én på opleveren, og mit håb må være, at de engang vender tilbage til Danmark en fredag aften, så vi også kan nyde dem.

Auktionerne gik nok ikke helt som forventet, vel omkring 1500 kr. i snit hver dag. Ikke godt nok i mine øjne, og slet ikke for de duer, som var med om lørdagen. Det var som om, at auktionsstemningen slet ikke var der, selv om Peter Andersen stred bravt.

Lørdag formiddag var der som sædvanligt proppet med mennesker. Der var flere flotte stands og mange med salg af både unger og gamle. Det er der, man for alvor møder gamle venner og nye, og får en god snak om alt, blot i vores verden – brevduerne. Det er stort. På trods af mange kritiker, så må disse dage i Brædstrup aldrig forsvinde, de er guld værd i det mindste for alle dem, der kommer, og det er faktisk mange.

Mit kamera kiksede her, men billedet skal med. Det viser præmieoverrækkelse fra en flot udstilling. Synd at billedet er så sløret på Lene, som her er i gang med en elegant afhentning af én af de mange præmier til Lene & Mogens, Skive.

Så til mødet. Salen var igen fyldt med delegerede og tilhørere. Og det blev et godt møde med. Vi fik en ny dirigent i Peter Petersen fra Frederikshavn. John Boklund havde ikke ønsket genvalg. Ole Lundbøl var der som sædvanligt, og han kom meget mere til fadet end tidligere. Han lavede en toppræstation med kapflyvningsplanen. Peter Petersen gik også stovt til opgaven, og løste den flot.

Jeg vil ikke lave et referat, for det kommer sikkert snart over DdBs hjemmeside. Jeg kan dog lige nævne nogle af de vigtige afgørelser. Til HB var der kamp om to pladser. Tage Nielsen ønskede jo ikke genvalg, så til den ledige plads blev der opstillet to kandidater: Mark Madsen 0190 fik 110 stemmer og Frank Jensen Hjørring fik 120 stemmer. Til den anden plads var der kampvalg mellem Ole Nielsen, 225 og Jan Qvortrup Haslev. Jan fik 117 stemmer og Ole Nielsen 74. Så der var fornyelse til  HB.

Fra flyveplanen kan jeg fortælle at Èn dags flyvningen fra Freiburg blev vedtaget. O194 Rex fik held til at komme i sektion 54. det var jeg nu noget overrasket over, for så er der åbnet op fra mange flere flytninger i Jylland. HB har ellers holdt sig til den regel, at hvis begge sektioner synes, det var i orden, så kunne HB også være med. Det var der bare ingen af sektionerne, der gjorde. Måske godt, vi får lidt fornyelse i HB.

Alle de af HBs forslag til mesterskaber og slip blev vedtaget, og så når jeg nok til at fortælle om det tilbagevendende drama i Region Syd om Osnabrück. I de tre sydligste sektioner var vi meget overrasket over HBs konklusion efter regionsmødet i Vejle, hvor der var rimelig stor stemning for at stoppe med Osnabrück. De anbragte den simpelt hen på planen igen. Vi har meget tydeligt gjort dem opmærksom på, at dette var en fejl. Vi kunne så imidlertid høre, at det også havde knebet en del på Sjælland med deres konklusioner. Det må fremover betyde, at møderne i Regioner skal godkende disse konklusioner, eller også, at de droppes, og vi finder noget andet og bedre måde at gøre det på.

Men tilbage til kampen mod Osnabrück. Den har været udkæmpet mange gange, og hver gang med udgang til Osnabrück. Vi kalder i syd denne flyvning for vore duers kirkegård, og de seneste to år er denne kirkegård blevet overfyldt. Vi troede, at vi ville få den ændret i år. Før har vi prøvet med Hannover, og da vi i år prøvede med Minden, som ligger nogenlunde tæt på Osnabrück, så troede vi på det. Kampen står mellem sekt. 41, 42 og 32 på den ene side og 31, halvdelen af 33 og 34 på Osnabrücksiden.  Egentlig ret lige. Det gik naturligvis også denne gang til afstemning, og dirigenten konkluderede, at vi skulle flyve fra Minden. Vores modstandere brølede som en nedskudt okse, og ville have optælling. Det gjorde vi så, og det gav 26 for Osnabrück og 24 For Minden. Det, dirigenten havde overset var, at der sad en hel kødrand af HB medlemmer bag ham, som stemte for Osnabrück. Med HBs fejl efter regionsmødet, burde I så ikke have undladt at stemme, og så lade de medlemmer, som flyvningen går ud over, afgøre det mellem sig.

Vi er på ingen måde sure på vore konkurrenter, men HB skuffede os meget. Jeg vil endog udvide til, at I burde skamme Jer.

Vi affinder os med nederlaget, så bliver der bare tilbage at håbe på, at vores medlemmer vil sende duer til Osnabrück.

Det skulle nu ikke ødelægge helhedsindtrykket af mødet. Det var nogle gode dage.

HJ