Endnu en vind-buster.

Da vi forlod klubhuset efter indlevering af de sidste duer til en weekend med rigtig mange flyvninger på nærmest alle afstande, kunne det virkelig glæde mig, da et medlem udtrykte: Hold da op, hvor jeg glæder mig til en lang lørdag i haven, hvor man skal kikke efter duer hele dagen. Det er jo essensen i vores sport, holde af at se duerne vende hjem og ofte med nogle eventyrlige landinger, især i barsk nordvestlig vind.

Selv har jeg ikke mere kapacitet til at deltage på alle flyvningerne, men de 4 var jeg dog med på. Der kom duer hjem på dagen fra alle flyvninger, og det på trods af side-modvind endda af den hårde kaliber. Vores duer i Danmark er blevet dygtige, og medlemmerne er det også. En fornøjelse at være vidne til.

Der var desværre kun 211 duer til start fra Regensburg – landsflyvning. Stort set kun fra “Tordenskjolds soldater”. Det var også dem, der indtog de øverste placeringer. Anders Brøbech vinder, men på 2. pladsen Bianca Pedersen med hjemsted i 128 Sæby. Lang afstand, så særligt flot. Derefter Team Erikson med flere duer. Jan og Frederik i modvindshjørnet gør det også flot. Stort tillykke til Jer. I vores forening kom én hjem på dagen, og den landede i haven hos den, der glædede sig meget til at sidde der hele dagen, Kaj Jeppesen.

Vores forening gjorde sig i det hele taget stærkt på DdB flyvningerne. På sportsflyvningen fra Hannover havde vi de tre første i regionen, ved 2 til Holger Wittke og én til mig mod 512 duer, og ja, det var Holgers tilflyvende Bulck hun, der vandt igen. På den åbne nappede Michael Th. de tre første i regionen mod 1011 duer. Fra Hof er det også værd at bemærke, at Michael Th. sender 4 duer, der placerer sig som 8-10 og 11 i regionen mod 512 duer. -Som formand er jeg da stolt, og jeg glæder mig til, at vi i aften ved udregningen skal nyde en dejlig kage fra Holger Wittke.

Vi havde jo også sektionsflyvning fra Halstenbek. Her er 055 med, så beregningsområderne fik følgende vindere:

sportsflyvningen 95:

omr. 1

 1. N & Per Rieder
 2. Team Meldgaard
 3. N & Per Rieder

omr. 2

 1. 1-2-3 Arne Kjærgaard

omr. 3

 1. Walid Shamri
 2. Jørn Hedensted
 3. Tommy Gydesen

Åben flyvning 96:

omr. 1

 1. N & Per Rieder
 2. Team Meldgaard
 3. Team Meldgaard

omr. 2

 1. 1-2-3 Michael Th.

omr. 3

 1. 1-2-3 Tommy Gydesen.

Sektionsvinderen lå på begge flyvninger i område 1. Det er vi ikke uvant med, men det er da glædeligt, at det denne gang er N & Per Rieder der napper dem begge. Det må vise de andre slag i Aabenraa, at det godt kan lade sig gøre at besejre Meldgaard slagene.

Der var både glæde og bekymringer i Viuf haven. På Hannover sport var vores to redesøskende 2410 og 2411 begge med helt i front. 2411 som nr. 3 både i sektion og region – Hun var regionsvinder på den første Hannover flyvning i år- og brormand som nr. 5 i sektion og 7 i region mod 526 duer. Det var så hans 10 flyvning i år i toppen af resultatlisterne. Det underlige var blot, at det så ud som om han kom inde fra et stort træ, som står i den sydlige del af vores have. Han kom meget lavt, som de så ofte gør i hård nordvestlig vind. Jeg bemærkede ikke noget til at begynde med, men sidst på eftermiddagen så han lidt hængende ud, og da han forsøgte at flyve op i reden hang den ene vinge, så det var svært for ham. Søndag var det endnu værre, så jeg har båret ham derop siden. Det er træls  at se denne prægtige han se så trist ud. Man kan næsten mærke, at han har ondt, når han skal æde, og så stopper han med det. Kroen har også fået et slag. Hans afføring er imidlertid i orden og fjerdragten er skinnende, som den har været hele sæsonen, og jordnødder kan overvinde smerterne ved at æde. Han bliver bare ikke klar til næste lørdag.

Flyvningen på lørdag er nok også mere oplagt til Bulck duerne, som virkelig brager igennem på de korte flyvninger i sektionen. Det var “Bulck 2408” og “Bulck 2271” der toppede på de to sektionsflyvninger.

En god brevdueweekend, men hvis vi igen skal have nordvestlig vind på lørdag, så vil jeg håbe, at den ikke vil brage så hårdt, som det har været tilfældet de sidste to weekender.

HJ.