Er Region Syd = det sydlige af sektion 32?

Det spørgsmål er vel relevant at stille. Det er imidlertid kun den nordlige del af sektion 32, der bliver røvrendt. Alle de øvrige sektioner bliver jo beregnet inden for egne rammer eller sektionsgrænser. I lørdags kunne min første due snildt være vinder i sektion 33. Her vinder Chr. Christensen i Vejle. Hans slag ligger 10 km nord for mig. Ja, vores 2. due kunne også have vundet. Det var 6. gang i år, at det var tilfældet. Sidste år var det 12 gange. Det vidner om, at vores duer er forberedt perfekt og samtidig holder meget høj klasse, og det er jeg glad for at kunne konstatere, men vores duer bliver ikke placeret efter fortjeneste, og det er ikke holdbart i længden, eller nærmere nu og de kommende år. Jeg har skrevet om det her i nu nogle år både direkte og indirekte mellem linjerne. Nu er jeg så nået der til, at jeg ikke længere har kræfterne til at yde det nødvendige for at være med, så jeg kan jo sådan set bare stille træskoene i sporten og så holde mund, men for mine venner i den nordlige del af sektionen er en ændring af konkurrenceforholdene bidende nødvendig, lige nu og her, kære HB.

Tja, det var så det. Ellers havde vi jo nogle fremragende flyvninger, hvor også duerne fik en forholdsvis nem dag på kontoret. Desværre lå der en tæt tåge i det nordøstlige Tyskland med afstikker til Hamburgområdet. Det forsinkede løsladelserne, men det det gik jo alligevel.

Dresden var en god langflyvning, og det var helt befriende, at det lykkedes Bente & Steen i Vejle at få en due hjem som regionsvinder. Flot fløjet. I vores egen sektion var der sejr til Meldgaard & Jeppesen, og det betød i realiteten et sportsmesterskab i sektion 32. På ungeflyvningen fra Soltau var de helt suveræne med de 7 første i regionen. På sektionens ungeflyvning gik de ind med de to første. Det var i det hele taget en meget suveræn dog for topslaget i Aabenraa, og de skal også have ugens rose. Til lykke drenge.

Fra Soltau gamle var det igen Heinrich Plath, der ryddede topplaceringerne. Regionens 3 første landede her. Heine har virkelig fået form i duerne. Det er så suverænt, at kun Per Thomsen i 111 kan måle sig i sæsonen. Han havde dog en mindre offday i lørdags. Det kan imidlertid ikke ødelægge billedet af en fremragende sæson på mellemdistancen. Hans nabo Jan Nielsen er faktisk lige så fremragende på langdistancen. Ungdom og styrke, men også en perfekt konkurrencebeliggenhed.

I sidste uge skrev jeg om en flot serie hos Erik Henriksen i sekt. 11. Han ringede til mig og fortalte, at det var duer efter hans superavlspar, hvor hunnen er efter 255/240 hos mig. Det blev jeg meget glad for at høre. Jeg kan imidlertid konstatere, at de samme duer er i front i lørdags fra Soltau. Hans sektionsvinder der, nr. 33 har haft så fremragende en karriere, at den nærmer sig en sammenligning med sin bedstefar.

Det var en skøn formiddag i vores have i Viuf. Der var sol og varme hele formiddagen, så vi kunne sidde og nyde vores duers hjemkomst fra Soltau. Vi fik igen det himmelske syn af ”485”, som landede i sædvanlig smuk stil som vores første. Det rakte til en plads omkring nr. 20 i sektionen. Det var lidt synd for hende, for hun var helt i front. En anden af vores fremragende enkehunner nr. 393 ”Flor Lilje” kom lige efter og lavede også en fremragende afslutning.

Ikke mere nu, men i morgen noget om vores fremtid, ungerne.

HJ.