Erik Plant, Leuvenheim, Holland

Det er den lille mand, der kan bide skeer med de store, især på de korte flyvninger, som han koncentrerer sig om. Han har fløjet sammen med sin far, men er nu startet op for sig selv, og det er gået stærkt med resultaterne. Han har ikke så stort et slag og flyver kun med 30 duer og 40 unger. Der er en hård sortering, og han går ind for kvalitet i stedet for kvantitet. Erik Plant er mester i sin afdeling foran store navne som Eijerkamp, Sangers, Peter Van Osch og Alvin Petrie.  Han har flere es. duer på den korte distance. Sangers betegner ham som en komet i Hollandsk brevduesport.

Erik Plant henter og bringer duer til håndtering. Læg mærke til voliere foran slaget. Det findes næsten overalt på denne facon i Holland og Belgien

Duernes basis er de gamle Gebr. Janssen og Meulemans linjer fra  faderen. Dertil er der indført Heremans-Ceusters via Arie og Jos Van Roon, og igen duer fra Eijerkamp, Alvin Petrie og Gert Jan Beute. Duerne flyves på totalsystem, som efterhånden anvendes rigtig mange steder i både Holland og Belgien. Hannen og hunnen er stort set af sted samtidig, men viser det sig for eks., at én i parret kommer væsentlig bedre end den anden, så holdes den svage hjemme for varte magen op, når den ankommer fra flyvning. Det er metoden på rigtig mange slag.

Der er ingen fodergang og heller ikke halm på gulvet, som ellers ses mange steder.

Der er skydeplader i loftet til at regulerer ventilationen i slaget.

Henrik ifærd med at vurdere slagets superavler.

HJ.