Fældetid.

Det var skønt atter at få et farvet brevdueblad i postkassen. Her havde Peter Knudsen lavet et lille indlæg om fældetiden.

Han har ret i, at det er mindst lige så vigtig en periode i slaget, som både flyve og avlsperioden. Hos os i Viuf forløber fældningen fint. Først og fremmest har der ikke været tegn på sygdom af nogen art. Normalt vil nogle af duerne sidde med lidt fugtigt øje, opsvulmet øre eller lidt mørke næbvorter.  Når bare disse problemer ikke bliver for voldsomme, så har jeg ikke haft noget imod dem, de vaccinerer faktisk hele flokken på naturlig måde. Varer de ved, så behandler jeg med nødvendige mediciner – Orni Special, som fås i pulverform til vandet og i pilleform til enkeltbehandling.

Der var ingen problemer sidste år og foreløbig heller ikke i år. Det skyldes nok også en meget god ventilation i slaget og rigelig plads til duerne. Vi har 9 par gamle tilbage efter sortering og tab i sommer. De er alle gennemfløjet og har vist rigtig gode takter på flyvningerne. De bliver spændende til næste sommer. Desuden har vi 25 unger, som har været igennem vort træningsprogram på rigtig fornuftig vis. Af dem skal vi vel bruge 14 til 15. De flyver hver morgen, hvis ikke vejret er for dårligt. Tre kvarter til en time er de væk, og det er uden at flage.

Alle duerne får fældeblanding Mutine Plus fra Versele Laga. Èn eller to gange om ugen får de Letalook olie og ølgær på kornet. To gange om ugen får de vitaminer – Belga Bion – i vandet. De øvrige dage får de rent vand med et strint husholdningseddike. Hver anden dag får de serveret lidt All in One – super mineralblanding fra Meldgaard Engros. Ud over det får de bad en gang om ugen. Her tilsætter jeg vandet badesalt. Duerne bader i sputnikken for at beskytte dem mod rovfuglene.

Så er der kommet gang i auktionen på M&C over finaleungerne fra DAPIRACE i Aabenraa. Der er lige godt 300. Der bydes livligt på dem, og det kan jeg godt forstå. Det er cremen af de 1600 unger, som blev indleveret til slaget. De har overlevet høgeangreb, alle træningerne og en meget svær finale, hvor de skulle klare det hele mere eller mindre selv på de 400 km. fra Göttingen. Det er en virkelig god samling unger, som da også har mange fremragende duer i stamtavlerne. Billederne er over 2 måneder gamle, men man kan da godt fornemme duernes udseende. Jeg synes, det er ganske interessant at bladre i denne fornemme samling. Som kat. Nr. 53 traf jeg da også på en meget spændende unge fra Hans Schougaard. Dens far 227-08-300 er den sidste unge, som ”255” og ”240” avlede. Jeg husker tydeligt, da Hans drog af sted med den. Den var meget skøn.

Endelig er det igen blevet muligt at komme ind på min gamle hjemmeside her på siden. Hvis du trykker ind på arkiver i menuen for oven i bjælken, så kommer du ind og kan trykke på old2.tommyoghenning.dk. På den gamle hjemmeside kan man lede sig frem til rigtig mange artikler, bl.a. om slag, vi har besøgt med MVL-bussen, om fældning, træning, vinterunger, udstilling osv.

Det er 14 dage siden HB havde møde. Står det virkeligt så dårligt til med økonomien, at man ikke har lyst til at bringe bare et lille referat på Hjemmesiden?

HJ.