Færdig for i år.

Det blev en sæson med mange genvordigheder. Først Coronaen, som forhindrede os i at komme i gang til tiden, så varme med en del vind fra sydøst. Så flere nødvendige ændringer i flyveplanen pgr. af urolige vejrforhold specielt i Tyskland, og til sidst store varmegrader også her hjemme.

Printet i erindringen står den forfærdelige weekend med Bremen. Sydøstlig vind sendte mange af duerne ud over Nordsøen til fiskekutter, olieplatforme i bedste fald.

Jeg har tidligere givet min mening til kende her på siden, så HBs forslag til næste års flyveplan kan næsten ikke tåle flere tæsk, og hvis det bliver tilfældet, at vi fortsat skal udsætte vore duer for sydvest stationerne, så kan man jo bare lade være med at sende duer med. Det gjorde jeg heller ikke i år til Osnabrück, og det kom i sidste ende til at koste mig en topplacering til mesterskabet på sport.

De sidste og udsatte flyvninger, Göttingen og München blev afholdt under hårde betingelser, men kom alligevel til at vise, at vore duer har vænnet sig lidt til det varme vejr. Göttingen var en privat flyvning arrangeret af sektion 33. Den fik en suveræn og flot vinder. Meldgaard & Jeppesens helt suveræne unge gav de andre alvorlig baghjul. Den har i år lavet følgende placeringer i sektionen: 1 – 1 – 2 – 2. Det er klasse.  – Avlet på Gaston Van Der Wouwer duerne.

Der var ret mange duer med på München, næsten 700. Duerne klarede det egentlig langt over forventning, måske også, fordi de blev løsladt tidligt om morgenen. 12 duer nåede hjem på dagen, og det var naturligvis de sydlige slag, der fik den oplevelse. Flyvningen vil nok gå over i historien som den, hvor Paul Mc. Burnie virkelig satte sit navn på plads i dansk brevduesport. Fantastisk at følge med i, Landsvinderen landede hos ham, også nr. 3, og 5 af de 12 på dagen landede på hans slag  I alt fik han 13 ud af 14 medsendte hjem. Også Team Bang i Svendborg gjorde det godt med nr. 2 og 4. På femte pladsen kom Meldgaard & Jeppesen. Stort tillykke til vinderne.

Jeg fulgte også Aalborg Classic, en ny form for One Loft Race, hvor ungerne er ude hos lokale brevduefolk. På facebook kunne man være med lige fra fredag aften og stort set hele lørdagen. Det var virkelig interessant at følge, og jeg tror mange flere vil prøve at få unger med til næste år. Ungerne blev sluppet i Aabenraa, og på trods af varmen kom de første medover 1000 mpm. Rigtig stærkt. Vinder blev en due fra Norge, men det varede dog ikke så længe før de første 10 var hjemme. De blev i øvrigt solgt på auktion om aftenen, og det fik vi også lov til at se. Det blev et stort show vore venner i Aalborg der fik stablet på benene. Stort tillykke til jer.

På Mors var der også finale. Det kan vi bare aldrig følge, men jeg har hørt, at det var en meget hård flyvning, også fra Aabenraa. Vinder her blev Johs. Markussen 055. Han var i øvrigt også nr. 3 i Aalborg, så tillykke med en stor dag for “dræberen” i Lindved.

For Meldgaard & M&C var der også en fremragende dag på slaget i Belgien. Der var flyvninger for både deres ét års og ungerne. Deres duer lå virkelig med fremme alle steder. Bedst nok på ungeflyvningen fra Chateauroux – 541 km. Her var én af deres unger fremme som nr. 4 ud af 601 duer i Kempische Fondclub, og nr. 37 provincial, samt 129 nationalt, nok ud af 15.000 duer.

Et super resultat, som foreløbigt er kronen på værket, men resultaterne bliver bedre og bedre for hver uge. Mange af de store navne i Belgien er nok ved at spærre øjnene op.

Ungen er en søn af Meldgaards berømthed “New Kannibaal”

Ja, den ligner faktisk sin far.

Den blå Bulck hun, som har gjort det flot tidligere var også godt med hjemme denne gang og med i opgørelsen.

HJ.