Fastfrys prognosen.

I skrivende stund har vi nok noget af det ringeste flyvevejr. Østenvind – lidt stillestående vejr – smålummert – trusler om regn fra meget mørke skyer. Man bliver helt i godt humør, når man så slår op på vejrprognoserne via TV2, i øvrigt flot omtalt og demonstreret i aftes under aftenvejret i TV2. Her kan vi se lørdag som en fremragende flyvedag med frisk sydvestlig vind og en del sol uden nævneværdig nedbør. I Limburg området er der også fint vejr fredag aften. Jeg krydser fingre for, at det holder.

Det bliver ganske vist igen en dag uden de store muligheder i sektionernes vestlige områder, men med de brede slip kan alt lade sig gøre for topduerne. Vi så det i lørdags, specielt udført af Jørgen Dalgaard i 183 – sektion 33.

Det kan blive nogle meget hurtige flyvninger, så man skal tænke sig om, når krydserne skal placeres. Det bliver sikkert andre duer, end de, der gjorde det i den delvise modvind i lørdags.

Vi har nogle invalider gående efter påflyvning af ét eller andet i de kraftige vinde, der har hersket her i foråret. Med dem fraregnet, så bliver det for første gang i år: Tøm slaget. Vores ét års skulle nu kunne klare en sektionsflyvning fra Altona, så de ældre kan få lov til at lege med på Hannover og Limburg. ”224” bliver ene om at deltage i overnatningsflyvningen. Husk nu, at der også er nimbus på denne flyvning.

Denne uge blev lidt af en sorgens dag i Viuf. Vi mistede vores bedste avlshun ”Manila”. Hun var vores sidste hun efter avlslegenden: ”Dronningehunnen”. Hun har i sit seksårige liv lagt mange æg, som også har udmøntet sig i mange fremragende kapflyvere. Jeg tænker først og fremmest på vores egne tophunner ”Regionalen”- 485, og vores røde hun ”111”, som begge har været og er fremragende kapflyvere. Begge es. duer sidste år. Hun har haft læggenød hele foråret, og det døde hun så af i tirsdags. Desværre ligger det problem lidt til familien. ”111” har allerede problemet. For hende startede det sidste år, efter tre topplaceringer på langflyvningerne. Hun kom over det og fløj i top sidst på sæsonen. Desværre fik hun igen problemet ved 2. kuld æg her i foråret. Hun kom igen over det, selv om det kneb mere denne gang. Hun har været vores første to gange i år og skal med til Limburg på lørdag.

Mange har i de senere år købt unger efter ”Manila”, så bliv nu ikke overrasket, hvis dette problem dukker op, når duerne kommer lidt op i alderen.

”Manila” var en meget flot og velbygget hun. Jeg indkøbte i vinter ”Red Barcelona – Junior” netop til hende. Det blev desværre kun til 3 unger. Jeg bringer her et billede af hende.

HJ.