Ferien slut.

Efter tre uger på vores foretrukne feriested hotel Altamar på Gran Canaria, så er jeg frisk for en masse nye skriverier. Det var virkelig afslappende at være dernede. Vejret var bare tilpas med sol, varme 23 -30 grader, god mad og ro – på en virkelig super terrasse ud mod Atlanterhavet. Et par bøger samt brevduebladet med Landsformandens artikel om, hvor vi eventuelt kan gå hen!

Caroline på Altamar 057Imens vi har været borte, er vi nærmest blevet et medlem mindre af familien, nemlig ”Legenden – 255”. I en alder af 20 år var han blevet meget alvorligt svækket. Han kunne ikke rigtig se mere, ikke gå og kun spise jordnødder. Han måtte vaskes hver uge og støjede for meget i slaget, når han rullede rundt i sin rede. Det eneste, der var tilbage, var hans vilje til at være der, men det blev for meget for mig. Det var på en måde både værdig og uværdig at lade ham leve, så det var uhyre svært. Jeg havde egentlig besluttet selv at aflive ham, hvis det blev nødvendigt, men da det kom til stykket, kunne jeg simpelt hen ikke. Det måtte overlades til Holger Wittke, vores trofaste slagpasser, mens vi er på ferie.

93-255

Vi er helt på det rene med, hvilket pragteksemplar af en brevdue, vi har været i besiddelse af. Det er 15 år siden, han fløj sin sidste kapflyvning, som han i øvrigt også var sektionsvinder på. I sin 5 årige karriere som kapflyver nåede han at placere sig 56 gange blandt de 10 bedste i sektionen mod i snit 800 duer. Ni gange var han nummer ét og 7 gange nr. 2. I alt 23 gange blandt de første 10. I de efterfølgende år avlede han fremragende med duer fra særligt Flor Engels og Flor Vervoort. Ikke alt hans afkom blev stjerner, men der var alligevel rigtig mange, som med flotte flyveresultater og avl har givet ham et flot eftermæle. Så godt, at han nok i dag har lagt navn til en rigtig god stamme duer ikke alene i Danmark, men også i Norge og Sverige.

På vores eget slag er der ikke længere direkte afkom af ham, men 255 – linjen er der i fuldt flor.

Mens vi har været udrejst er det lykkedes en dansker, Tage Graversen i Ringkøbing, at vinde en bil ved One-loft konkurrencerne i Sydafrika. Det er virkelig en super flot præstation og Tage skal herfra have de største gratulationer.

På ferien havde jeg, som sagt god tid til at granske lidt i Erik Dybdals artikel, ”Hvor skal vi hen”?  Det er dejligt, at han nu endelig kommer frem og prøver på at sætte gang i debatten eller nærmere suge idéer og kreativitet ud af os. Som han selv skriver, så er det ikke bare hans idéer, men en opsummering af mange input de sidste par år. Erik gennemskuede eller erfarede for nogle år siden, at der ikke er frit valg på alle hylder, hvis brevduesporten skal blive ved med at bestå, endsige udvikle sig. Det er hans opgave at kæmpe for helheden, og tiden er inde til at medlemmerne må bakke op om det, også selv om de kommer til at sluge store kameler.

Efter nogle års forbrug af energi i konkurrenceudvalget og stort set kun med sportsdueflyvningerne som et positivt udfald, kan det være svært at tanke op igen. Andre må til.

HJ.