Finale i regn og pjask

Oven i det blev duerne presset mod øst dels af vinden, men også gedigne regnområder. Godt, at det var på denne tid af sæsonen, hvor duernes kondition er i orden. I starten af sæsonen kunne det være blevet en katastrofe.

Vores landsflyvning var flyttet til Freiburg, og den blev måske den mest normale af flyvningerne. Det var dog, som om duerne havde fået vand nok, da de var nået til det midtjyske. Med 1218 mpm. kunne Helle & Louis i Horsens sætte sig på toppen som landsvinder. De har tidligere vist stor styrke på disse flyvninger. Da de også bliver sektionsvinder fra Soltau – åben flyvning, glæder det mig at kunne sende ”UGENS ROSE” op til Jer. Nr. 2 på landsflyvningen lander i Kolding hos Leif Petersen. Tre og fire bliver Brdr. Brøbech i Skanderborg, og femtepladsen sætter Peter Andersen i Århus sig på.

Med al det vand, som Region Syds duer skulle enten igennem eller uden om, så ville der være store spring i hastighederne. På sportsflyvningen var det især udtalt. Vinder i gruppe 3 blev Poul Erik Helveg i Grenå med 1422 mpm og sektionsvinderne i denne gruppe var Per T. Hansen, Horsens – Karl Hedegård, Bogense – Chris Christensen, Sydals. I gruppe 4 var det Per Thomsen i Lunderskov, som også er gruppevinder samt Arne Skov i Esbjerg. Det glæder mig, at Poul Erik Helveg får muligheden udnyttet. Normalt er det uhyre vanskeligt at vinde med i Grenå.

På den åbne flyvning er John Korsholm på Sydals gruppevinder. De øvrige sektionsvindere i denne gruppe er: Conny & Ove i Odense – Helle & Louis i Horsens samt Peter Andersen i Århus. I gruppe 4 er Per Thomsen suveræn gruppevinder med de 5 første. Hans nabo Team Thrane er også godt med, og sammen har de gruppens 14 første. Det er da super. I 42 vinder Bent Th. Pedersen, Esbjerg.

I Region Nord fløj man fra Altona. På den åbne flyvning landede to duer i Sæby på suveræne 1507 mpm med Ole Johansen som regionsvinder. På Sportsflyvningen går regionssejren til Hans E. Pedersen i Randers med 1524 mpm.

På Sjælland ligger regionsvinderen på sportsflyvningen i Nakskov hos Søren Andersen med 1495 mpm. Den åbne går til Erik Henriksen i Søllerød med 1440 mpm.

Hos os i Viuf var det ikke en god dag. Duerne kom alle ind fra nordøst, og det havde de tabt meget ved. Vores ”Lego Star Wards” var med på den åbne flyvning og fulgte vinden til København, hvor han tidligere i år har opholdt sig hos Keld Fredericia. Keld har lovet at starte ham. Denne gang skal han ikke hjem i bil.

Det er ovre for i år. Nogle byer i det sydjyske har haft travlt hver lørdag med at løslade nordjyske sektionsduer. Nok særlig Aabenraa har haft mange slip lørdag morgen, men her et billede, som illustrerer, at det har været med godt humør.

Frøken meldgaard.

Didde Sofie Meldgaard, 6 år, hjalp sin far med at slippe duer i Aabenraa i lørdags.

Når flyvesæsonen slutter, så starter straks en vinteraktivitet, – med auktioner. Jeg var således søndag til auktion over Egon Jensens duer i Vejen. Det var en meget flot samling duer – 45. De blev solgt for et snit på 578 kr.

Auktion, Vejen 001

Når jeg nu var i Vejen, så var det nærliggende at tage et billede af mestrene i sektion 41 i år. Desværre var Jan Hasselstrøm ikke til stede, men Lars F. Hansen, vinder af langdistancen både sport og åben, var der. Det var også ham, der lagde forretning til, så vi måtte jo have Mazdas sportsvogn som bagrund. Til højre Per Thomsen vinder af mellemdistancen åben – med maks. point.

Auktion, Vejen 005

Flemming Boisen indleder auktionen, bl. a. med ét minuts stilhed for Egon Jensen. I midten Bent Th. Pedersen, som auktionarius og tv. Bjarne Hansen, slagpasser hos Egon i den sidste tid, samt kasserer for auktionen HC. Hansen.

HJ.