Finale i Sydafrika.

I går lørdag, kl. 6 startede 3.478 duer på finalen i ”Million Dollar Race”. 641 km skulle tilbagelægges i varmegrader på efterhånden 32. Det blev en særdeles hård tur.

Midt på eftermiddagen ankom de første to, så tre, men der var store spring i hjemkomsten, og kun 55 duer nåede hjem, inden mørkets frembrud. Her til morgen kommer de dog i en jævn strøm. Der er præmie til de 300 første, og de var faktisk væk her først på formiddagen.

Efter sidste års enorme danske succes, var der store forventninger til de danske duer. Det gik også nogenlunde med 5 hjemme i præmietiden. Det er over det antal, vi i forhold til deltagerantal kunne forvente, men danske duer er over middel og på godt jysk: Det ku godt ha’ von no bedre.

For andet år i træk klarede Hans Schougaard sig bedst med en placering som nr. 29. Som sædvanligt en due af Flor Engels afstamning, dog denne gang krydret med det gamle blod fra Brøbech. Også Henrik Meldgaard viste igen flaget med en placering som nr. 52 med duen ”Didde Sofie” 4. Der knytter sig en flot reference til disse Didde Sofie duer. Den første, som placerede sig i finalen for nogle år siden var ”Didde Sofie”, så kom ”Didde Sofie 2”, som blev nr. 15 i finalen og så i går nr. ”4” i rækken. Alle avlet på samme par Kannibal/Bullet. Der er i øvrigt en bror til disse duer til salg på Tom Hansens auktion på M&C, så her kan man købe sig topklasse. Det er kat. Nr. 42.

Niels J. Paulin fra Kolding holdt den lokale fane højt med en placering som nr. 107 med en due af Finn Lindegaard afstamning. Som nr. 213 blev der også en præmie til Helle & Jens Pedersen i Holstebro. Duen har afstamning Flor Engels, Jef De Wilder og Jos Thoné. Endelig lykkedes det også for Mogens Nielsen i Hurup. Som nr. 277 fik han en due af ren Jos Joosen afstamning i præmierne.

Herfra et stort tillykke til alle fem.

HJ.