Flemming Friis i sekt. 32.

I anledning af 070 Aabenraas 90 års jubilæum, havde foreningen inviteret sektionens medlemmer til smørrebrød og foredrag.

Der var mødt mange, og vi fik et ganske fremragende og velforberedt foredrag af Flemming Friis, Århus.

Han fortalte om sin start som dreng sammen med sin far på lofterne i Århus. Herefter bevægede han sig på både festlig og saglig vis frem til nutidens brevduehold i Lystrup. Flemming har resultatmæssigt været én af de store i dansk brevduesport, og han er stadig med helt i toppen med fremragende resultater i sektion 54.

Han fortalte om, hvordan han i dag bruger meget tid på at anvende flere forskellige systemer at flyve efter. Det er nok heldigt, at han er blevet pensionist, for ellers havde han ikke nået det. Jeg husker, at han tidligere kun fløj sine duer på rent enkemandssystem, og det er nok også det bedste, når mand skal passe et arbejde ved siden af.

Han har dog lovet sin kone, at nedsætte antallet af duer, og det tror jeg er meget klogt, han vil stadig få store resultater med en del færre duer. Han havde medbragt nogle af sine topflyver, som nu skal sælges, måske på M&C. Det var nogle meget skønne duer med store resultater, og så vidt, jeg kunne se, så var det også på linjerne Flor Vervoort og Flor Engelsk. Flemming gør ikke så meget i stamtavler og kan ikke lige på stedet huske, hvem de ar avlet på. Han kan dog skrive en stamtavle på dem.

Hans fokus ligger på selve duen, dens bygning, skønhed og opførsel. Han bruger mange timer på at betragte duerne, specielt i flyvesæsonen, og det giver sikkert også mere end at kigge i stamtavler. Hans resultater har da vist det.

Han var en stor oplevelse for 070’s gæster, og de få i sektionen, som ikke var nået frem, kan godt ærgre sig.

Man fornemmer, at Flemming har hygget sig og haft en livsfest som brevduemand.

flemming-friis

En veloplagt Flemming Friis  med sin skønne datter, Bettina.img_3406

HJ.