Flot afslutning.

Vi fik ikke så udpræget østenvind, som vi havde regnet med, men vinden var generelt i nord, så duerne fik noget at arbejde med. Det kunne de åbenbart godt lide, og deres kondition her sidst på sæsonen er også så god, at en smule modvind ikke kunne ødelægge helhedsindtrykket af flyvningerne. På resultatlisterne kunne vi se, at det stort set var de samme, som har gjort det godt i sæsonen, der også lå fremme i lørdags. München blev som i de gode gamle dage – knald hård.

I Region Syd havnede vinderen på sportsflyvningen i vores forening hos Lars Jensen med 1335 mpm., og på den åbne flyvning i Esbjerg hos I & John Glarbo med 1326 mpm. Et stort til lykke til Jer begge. Ungeflyvningen fra Altona blev totalt domineret af specialisterne på ungeflyvninger, Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa. De havde de 20 første i regionen mod 1100 deltagere. Stor, stor klasse. Samtidig havde de også de to første i sektionen på den åbne flyvning fra Hannover. Jeg kipper med flaget for dette slags meget flotte sæson. Jeg er også imponeret af Per Thomsen i sektion 41. Han vinder for jeg ved ikke hvilken gang i år. Denne gang var vinden imidlertid ikke lige med ham. Hvor var alle de vestlige slag i sektionen? Hans Chr. Klitten i Middelfart lavede nærmest også rav i den i sektion 31. De to første i sektionen fra sportsflyvningen og de 8 første på den åbne flyvning. Han ligger også perfekt på en sådan dag, men der er slag ikke så langt fra ham. Der var også smukke resultater i nord og i øst, men jeg holder mig denne gang til syd.

Det er lidt svært med alle disse meget flotte resultater at finde et sted at placere ugens rose, så derfor vælger jeg at sende den til Sønderborg hos Ivan Hansen, der er landsvinder fra München. Det er andet år i træk, at Ivan gør det fremragende på de meget vanskelige Münchenflyvninger. Til lykke med det Ivan.

Det var med stor spænding, at Viuf-duerne skulle i kamp for sidste gang i år. Vores helt store håb var, at 485 ville slutte sin kapflyvningskarriere på værdi vis. Vi kunne ikke selv være hjemme og modtage vore duer, da en større fødselsdag kom i vejen. Michael Th. Larsen var derfor substitut. Han fik, efter eget udsagn, én på opleveren. Vores 4 sportsduer gjorde det meget flot og ikke mindst 393 ”Flor Lilje” viste igen meget flot kapflyvning og afslutning. Hun blev nr. 3 i sektionen, de tre andre 8,9 og 16. Og så var turen kommet til 485 på den åbne flyvning, og hun svigtede ikke. Med sin sædvanlige fantomlanding smuttede hun også ind på en 3. plads i sektionen. 526 ”Tommy ES” var atter med helt fremme og blev nr. 12 i sektionen. Michael var imponeret. Han skrev i en sms til mig: Begge dine første-duer kunne være sektionsvindere i vores gamle sektion. Noget andet er så, at jeg under middagen kunne sidde med min mobil og følge duernes hjemkomst. Det var skønt, og alle de nysgerrige var næsegrus beundret over denne dynamiske teknik i brevduesporten.

For nogle år siden startede jeg en samling(12) rene enkehunner under navnet ”mit dreamteam”. Det første år levede de ikke helt op til navnet, men det har de gjort de sidste to år, hvor de har stået for utallige toppræmier. De har kun været 11 de sidste par sæsoner, ganske enkelt p.gr.af pladsmangel i rummet. Det var også dem, der stod for showet i lørdags. Det kommer til at gøre ondt at skulle af med dem.

HJ.